Vrolijke gezichten, plezier en trotse vrijwilligers bij DZOH

“Gezelligheid en gemoedelijkheid op Sportpark de Planeet”
12 november 2016

Vrolijke gezichten, plezier en trotse vrijwilligers bij DZOH

Het is een zaterdagochtend in november. Het waait redelijk tot hard en het miezert een beetje, maar toch louter lachende gezichten op sportpark Zwanenveld, de thuisbasis van DZOH (Drentse Zuid Oost Hoek) in de wijk “De Rietlanden” te Emmen. Een moderne accommodatie met een mooie tribune als “eyecatcher”. Volgens Johan Keen, Bestuurslid voetbalzaken, is dat niet het enige wat de club zo bijzonder maakt.

De vereniging telt circa 60 teams die wekelijks het veld in worden gestuurd. Daarnaast zijn er ook nog 3 zaalvoetbalteams die de vereniging vertegenwoordigen. Het komt weleens voor dat er zaterdags meer dan 30 thuiswedstrijden plaatsvinden op het sportpark. Een hele organisatie, maar volgens Keen lukt het iedere week weer om alles in goede banen te leiden. “Eigenlijk is de accommodatie gewoon te klein, maar met creatief handelen, lukt het vrijwel altijd om iedereen aan het voetballen te krijgen”. Zo zijn de kleedkamers ingericht met verschillende kleuren, zodat teams precies weten hoeveel ruimte ze hebben en wordt het warmlopen heel georganiseerd weggezet.

Vanuit de bestuurskamer kijk ik uit op meerdere velden tegelijk en zie ik dat de Jo17 aan het warmlopen is voor de wedstrijd tegen SC Joure. DZOH, opgericht in 1985, beschikt over een grote mix qua leden. Iedere week worden circa 200 vrijwilligers ingezet. “De betrokkenheid van onze vrijwilligers is erg hoog” zegt Keen. “Niet alleen bij het 1e elftal, maar over de hele vereniging”. Het eerste elftal speelt momenteel 2e klasse zaterdag en had tot vorig seizoen veel regioderby’s op het programma staan ( Drenthina, Klazienaveen, ZZVV, SV Meppel) waarbij het toeschouwersaantal soms opliep tot +-1500. Dit seizoen heeft de vereniging enkel VV Klazienaveen uit de regio in de competitie.

Het is een bekerweekend, wat betekent dat er minder wedstrijden plaatsvindt dan normaliter. Toch hebben veel bezoekers ook deze zaterdag het sportpark weer weten te vinden. Aanmoedigende ouders, fanatieke leiders en ook andere het kantinepersoneel zorgen voor een zeer prettige sfeer op en bij de velden. Het mooie aan bijvoorbeeld de senioren is dat het allemaal “eigen jongens” zijn die puur voor de vereniging zelf kiezen. Het 1e t/m het 4e zijn voor de prestatie, de overige seniorenteam o.a. voor de fun. Jongens die studeren in bijvoorbeeld Groningen, maar toch graag een balletje willen blijven trappen, spelen samen in het 4e.

Het doel van de vereniging is o.a. om van het eerste elftal een stabiele 1e klasser te maken. De randzaken zijn goed voor elkaar en qua sponsoring zit het ook heel goed. “Trots” dat is het eerste woord dat Keen te binnenschiet als hij de naam van hoofdsponsor Oldenburger Fritom noemt. “Ze zijn zo betrokken, bieden stabiliteit en zorgen voor duidelijkheid binnen de vereniging”. De club heeft een tijdje terug zelfs de lichtinstallatie van FC Oss overgenomen. “Zonder het transport van onze hoofdsponsor zou dit nooit mogelijk zijn geweest”.
In de kantine klinkt vrolijke muziek en hangt een heerlijke ontspannen sfeer. Kinderen die net gespeeld hebben, worden getrakteerd op een snack of glas drinken en andere teams verzamelen zich weer om vervolgens te vertrekken richting een uitwedstrijd. Eigenlijk is er altijd iets te doen bij de vereniging.

Tot slot besluit ik om met een bak koffie in m’n hand toch nog even bij de Jo17 tegen SC Joure te gaan kijken. Een wedstrijd die uiteindelijk net niet over de streep wordt getrokken door DZOH. Al was het spel erg mooi om naar te kijken!

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord