“Gezelligheid en gemoedelijkheid op Sportpark de Planeet”

Vrolijke gezichten, plezier en trotse vrijwilligers bij DZOH
2 november 2016
Turnbrigde Well Football Club Fotoreportage
18 november 2016

“Gezelligheid en gemoedelijkheid op Sportpark de Planeet”

Na jarenlange discussies tussen de gemeente en het bestuur was het in 2004 dan toch eindelijk zover. De opening van een nieuw sportpark voor VV Klazienaveen. Als blikvanger een mooie tribune met daarin een grote ruime kantine, worden iedere zaterdag minimaal 16, soms wel 30 wedstrijden gespeeld.

Het is zaterdagochtend zo rond half 11. Het zonnetje schijnt, maar er hangt een koude gure wind. Jongens en meiden, gehuld in maillots en handschoenen laten hun kunsten zien op de velden van VV Klazienaveen en VV Zwartemeer. Dit seizoen nog onder de naam SJO KZC 08, vanaf volgend seizoen FC Klazienaveen.

Ook deze ochtend spelen er weer veel jeugdteams van KZC’08 een thuiswedstrijd. 18 om precies te zijn, zo beschrijft penningmeester en wedstrijdsecretaris Arjan ten Heuvelhof. Al heel wat jaren is VV Klazienaveen zijn thuisbasis. Een vereniging waar het wel goed zit met de leden en de vrijwilligers. De woorden “gemoedelijk”, “gezellig”, laagdrempelig” en “gemak” kenmerken volgens Ten Heuvelhof de vereniging. Het eerste en tweede elftal worden op zaterdag ingezet om te presteren en de overige elftallen zijn o.a. voor de gezelligheid. Het eerste elftal speelt dit seizoen wederom in de tweede klassen en draait momenteel mee in de middenmoot.

 

Het fanatisme van Ten Heuvelhof gaat verder dan enkel het penningmeesterschap. Ook hij trapt nog iedere week een balletje in het 5e. Op dat moment komt dhr. Bloemberg binnen. Ook één van de vrijwilligers die wekelijks op de velden terug te vinden is. Al snel verplaatst het gesprek zich naar de derby van vorige week tussen het 3e en 4e elftal. “Wat was het mooi hè, en wat een sfeertje!” Glimlachend wordt teruggekeken op een zeer geslaagde dag met helaas een brilstand als eindstand.

Naast de velden van VV Klazienaveen wordt er ook gespeeld op het hoofdveld van VV Zwartemeer. Een mooie, typische Engelse, tribune met houten banken trekt direct mijn aandacht. Voetbalcultuur van de hoogste plank. Het toekomstige bestuur van FC Klazienaveen heeft dan ook besloten om vanaf volgend seizoen hier haar thuiswedstrijden van het eerste elftal te gaan spelen.

Het is koud, ja heel koud. Aanmoedigende leiders en ouders langs de lijn, ingepakt in dikke jassen met hier en daar eentje die middels een bak koffie z’n handen probeert op te warmen. Het beschrijft het zaterdagochtendgevoel deze morgen op sportpark de Planeet. De J. O11 speelt vanmorgen thuis tegen SC Angelslo. Ook hier staat sportiviteit voorop. Na een heel onschuldige schouderduw, wordt “sorry” tegen elkaar gezegd en helpt men elkaar om weer in de benen te komen. Het typeert hoe de jeugd haar wedstrijden speelt. Helaas voor KZC wordt de wedstrijd met 1-7 verloren. Op het veld ernaast speelt een ander jeugdteam tegen Twedo. Voornamelijk zijn de het meiden die in deze wedstrijd aan de bal zijn. Desalniettemin ook hier veel animo vanaf de zijlijn voor het spelletje. Na de wedstrijd wordt nog even ruim de tijd genomen om allen een penalty te nemen. Prachtig om die lachende gezichten te zien nadat de bal het net heeft geraakt.

Ik besluit dat het koud genoeg is en loop richting de kantine. Binnen is het druk. Ik ben blijkbaar niet de enige die op dit idee is gekomen…

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord