VV Klazienaveen 4 Fotoverslag
10 december 2016
Puppyvoetbal bij Svv’04
24 december 2016

Ons kent ons bij WKE’16.

Aenean ligula nibh in, molestie id viverra a, dapibus at dolor. Aenean ligula.

Veel goals op een mooi sportpark

Na 4,5 jaar in de Topklasse te hebben gespeeld, kwam halverwege vorig seizoen een eind aan voetbal op hoog niveau voor WKE. Veel spelers vertrokken en er werd een nieuwe start gemaakt onder de naam WKE ’16. Geen betaalde krachten, maar enkel eigen jongens die het mogen doen in de zondag 5e klasse Noord.

Aan de rand van de wijk Emmermeer in Emmen ligt het woonwagenkamp Emmen, met daar direct achter het Sportpark “Grote Geert”. Genoemd naar één van de oprichters Henrik ‘grote Geert’ Wolters in 1966. WKE’16 is overigens één de jongste voetbalverenigingen van Nederland.

Gastvriendelijk
Buiten, bij de poort, wordt iedere bezoeker vriendelijk welkom geheten en een plezierige wedstrijd gewenst. Het sportpark ademt voetbal. Een zeer professioneel complex met een tribune en een businessclub maakt mogelijk dat alle randvoorwaarden aanwezig zijn om weer snel terug te keren op een hoger niveau. “Dat is ook zeker de doelstelling” aldus Dirk-Jan Gossen, secretaris van de club. “We proberen om binnen 2 jaar in ieder geval weer Derde klasse te spelen. Dan kijken we weer verder waar onze top ligt”.

 

Van te voren loop ik even de kantine binnen om sfeer te proeven. Gezellig, laagdrempelig en enthousiast zijn woorden die me op dat moment te binnen schieten. “Wacht maar tot na de wedstrijd” wordt me alvast ingefluisterd door één van de vaste supporters. “Dan komt er een zanger en gaat het dak er af!” Ik verheug me nu al op de “derde helft”.

Eenmaal buiten zie ik dat de spelers, onder luid applaus en muziek van het Safri Duo, het kunstgrasveld betreden. Vanuit de kantine stroomt de zijlijn vol en we maken ons op voor een mooie pot voetbal. “Gewonnen wordt er sowieso, de vraag is echter alleen met hoeveel”, hoor ik een voorbijganger nog roepen.

Na amper 4 minuten is het 1-0 voor WKE’16 en niet veel later staat de teller al op 2. WKE’16, dit seizoen weer volledig met eigen jongens, is lekker op dreef en weet elkaar goed te vinden. Fysiek zit het goed in elkaar en VV Buinen komt eigenlijk bijna niet aan de bal. “Kom op Jongs, ze zit d’r deur” wordt cynisch vanuit het publiek richting het veld geschreeuwd. Ja, VV Buinen kan zich opmaken voor een lange middag.

Het zijn vooral de vrouwen en kinderen die langs het veld lopen, terwijl de mannen vooral één plek opzoeken en zichtbaar genieten van het spel van hun club. De hoofdtribune is gevestigd achter de dug-outs en biedt plaats voor zo’n 200 mensen. Heerlijke oude oranje bankjes zorgen ervoor dat er een unieke voetbalsfeer wordt gecreëerd, al valt op dat vooral de vrouwen en 65+ers de bankjes bezet houden. Bovenop de tribune is een cameraplateau bevestigd. Langs het veld zijn het vooral de reclameborden die opvallen. Van ijzer en metaalhandelaren tot en met zanger Jannes, één van de vaste bezoekers en supporter van de club.

Goals aan de lopende band
De sfeer op Sportpark Grote Geert is gemoedelijk. Iedereen maakt een praatje met elkaar. Of je nu uit Buinen komt, of van het kamp in Emmen. Het is gezellig langs de lijn. WKE’16 staat fier aan kop in de Vijfde Klasse met 91 goals voor en slechts een handjevol tegengoals. Er is dan ook nog geen enkele wedstrijd verloren. Wel wordt veel gesproken over de beladen wedstrijd van enkele weken geleden tegen Weiteveense Boys. Na 45 minuten hield de scheidsrechter het voor gezien en staakte het duel nadat er al twee rode kaarten aan de WKE-ers waren uitgedeeld. Volgende week staat het restant op het programma.

Ondertussen loopt de teller op naar 7-0 en lijkt het nog voor rust nummer 100 in de maak. Wanneer de aanvoerder, Jannes Wolters, prompt een corner in één keer tegen de netten jaagt (Weliswaar afgekeurd), en Bertus Wolters inmiddels z’n 4e van de middag maakt, fluit de scheidsrechter met een 8-0 tussenstand voor het einde van de eerste helft. De speaker noemt de nummers van de verloting op en het in één keer is het rustig op het sportpark. Iedereen heeft massaal de kantine opgezocht.

Businessclub
In de businessclub krijg ik koffie en cake aangeboden en wordt de eerste helft onder de bestuursleden geëvalueerd. “Als we zo doorgaan, komen we vandaag op minimaal 15 goals uit”. Toch is men het er over eens dat er mooi voetbal wordt gespeeld. Er moet alleen voor worden gewaakt dat er niet te gemakkelijk wordt gedacht. Ondertussen komt ook Zanger Jannes de businessclub binnen. Hij is vandaag vrij en geniet ook zichtbaar van alles wat zijn club vandaag presteert.

Bij aanvang van de tweede helft besluit ik om op de tribune te gaan zitten. Vrouwen praten vooral over de school van hun kinderen en zijn het er toch over eens dat er ook wel heaters boven de tribune hadden mogen hangen. Echte warm is het dan ook niet.

Nummer 100
Niet veel later is dan eindelijk de mijlpaal daar! Bertus Wolters schiet z’n zoveelste tegen de touwen en daarmee staat de teller voor dit seizoen op 100! Prompt gaat naast de doelpunttune ook een enorm alarm af, om maar aan te geven dat er iets gevierd mag worden. Nee, de keeper van VV Buinen heeft vandaag niet de dankbaarste taak. Echter, wanneer hij een minuut later een belangrijke bal knap vangt, klinkt luid applaus vanaf de zijlijn.

Nummer 10 hangt in de lucht en uiteindelijk wordt het zelfs 11-0 voor WKE’16. Het scorebord is niet verder gekomen dan 9, maar toch wordt de overwinning gevierd met het hele kamp! Spelers en supporters omhelzen elkaar en de harmonie verplaatst zich richting de kantine. Daar staat zanger Raymond Smit al klaar om het heuse voetbalfeest op een gezellige manier af te sluiten tot in de kleine uurtjes.

PM

Geef een antwoord