Puppyvoetbal bij Svv’04

Ons kent ons bij WKE’16.
12 december 2016
fc12
Adverteerders gezocht
4 januari 2017

Puppyvoetbal bij Svv’04

Andre Pat en het Puppyvoetbal bij Svv’04 in Schoonebeek

Het puppyvoetbal is bij SVV ‘04 een begrip. Jongens en meiden van 4/5 jaar spelen om de week op zaterdagmorgen hun wedstrijden en trainingen met als doel: Lekker voetballen. Normaliter kunnen kinderen pas vanaf 5 jaar aangemeld worden bij een voetbalvereniging. SVV ’04 doet het anders.

André Pat (Technisch Coördinator, Speler/leider van het 2e van SVV ’04 en dé kartrekker van het puppyvoetbal) is erg enthousiast. “Tuurlijk hopen we dat kinderen het leuk vinden en vervolgens ook lid worden van onze vereniging, maar het doel is toch echt kinderen enthousiasmeren en plezier laten beleven aan het voetbal.”

De Jonge honden
Sinds een paar jaar worden ook onderling wedstrijden gespeeld tegen o.a. Zwartemeerse Boys, Weiteveense Boys en SV Twedo. Iets wat een paar jaar geleden eigenlijk ondenkbaar was. Het initiatief is afkomstig van Weiteveense Boys. De ene vereniging noemt het Welpen of Mini’s maar bij SVV’04 is gekozen voor de Puppy’s oftewel “De Jongen Honden”. “Je merkt dat voetbal leeft in het dorp en dat de vereniging groeiende is”. Aan het eind van het seizoen mogen alle puppy’s op uitnodiging van FC Emmen een wedstrijd komen spelen en bekijken en krijgt men een rondleiding door het stadion. “Iets waar de kinderen nu al naar uitkijken” aldus Pat.

Iedere twee weken wordt er getraind en gespeeld op zaterdagochtend van 8 tot 9 uur. Teams, afhankelijk van het aantal kinderen wat er op dat moment is, spelen in een mini arena van 20 bij 30m. Het voetbal wordt middels een spelvorm aangeboden zodat de kinderen veel aan de bal zullen zijn. Pat, eigenaar van Top-Therapieën, shirtsponsor en sinds 4 jaar actief bij het puppyvoetbal, geeft zelf aan dat hij bij de opgave van zijn zoon eigenlijk is blijven hangen. “Van het één komt het ander en opeens ben je begeleider. Bovendien is het ook erg mooi om die kinderen te zien voetballen.

Naast het Puppyvoetbal merkt de vereniging dat de aanwas bij de onder 6 en 7 (voorheen F-pupillen) nog enorm is. “Momenteel hebben we +- 40 F’jes en 10 à 15 puppy’s. Gedurende de winterperiode wordt er in de zaal getraind. Pat geniet zichtbaar van het spel van “zijn” jongens. Het plezier straalt er van af. Boven op de tribune zitten ouders, onder het genot van een bak koffie, mee te kijken.

Vrijwilligers
SVV ’04, een vereniging die ontstaan is uit een fusie tussen SC Oranje en VV Minjak in 2004, speelt momenteel Derde klasse zondag. De vereniging werkt haar thuiswedstrijden af op Sportpark De Kampen in Schoonbeek. Pat omschrijft zijn vereniging als een echte positieve dorpsvereniging. “Ons kent ons, van de F’jes tot aan de veteranen. Hier hebben we vooral jongens uit eigen het dorp.” Er wordt gebruik gemaakt van de inzet van veel vrijwilligers. “Mensen met een hart voor de club.” Uiteraard is ook SVV ’04 hard op zoek naar extra vrijwilligers om het samen op te pakken. “De last ligt nog teveel op dezelfde mensen.” Het streven is om goede trainers aan te trekken en zo, naast het plezier, ook goede prestaties te halen. Dit geldt met name voor de zondag, maar ook op zaterdag speelt nog één elftal haar wedstrijden. Iedere vrijdagavond werken de 35+ en 45+ hun trainingen af op het sportpark. Ook het meisjes- en damesvoetbal zitten in de lift.

Sportieve ambities heeft Pat niet binnen de club. Hij vergadert regelmatig vanuit zijn functie als Technisch Coördinator (verantwoordelijk voor voetbalzaken binnen de club) en vindt het belangrijk dat alles draait zoals het hoort te draaien. Goede begeleiding voor de jeugd is daarbij een vereiste. Dit hoopt hij nog jaren te mogen doen.

Nieuwe trainer
Op de valreep weet Pat nog te melden dat er deze week een overeenkomst is bereikt met een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen. Arthur van der Veen, tevens uit Schoonebeek afkomstig, zal het eerste elftal van de club richting de 2e klasse moeten leiden.

PM

Geef een antwoord