Geerts: “De koppen moeten dezelfde kant op staan bij SVBC”

Krat ’81 zaalvoetbaltoernooi, een begrip in Nieuw Schoonebeek
11 januari 2017
Sensatie, spanning en topsupporters bij finaledag Protos Weeringtoernooi 2017
18 januari 2017

Geerts: “De koppen moeten dezelfde kant op staan bij SVBC”

Een succesvolle strafschoppenserie tegen vijfdeklasser Sellingen. Op een doodgewone zondagmiddag in mei. Dat hield SVBC vorig jaar in de vierde klasse. Ternauwernood ontsprong de club uit Barger-Compasuum de dans. Ook in het nieuwe seizoen gaat het nog niet van een leien dakje op Sportpark ‘t Compas. Tóch ziet Davey Geerts, talent van de club, genoeg potentie in het eerste elftal.

‘De ontlading was heel groot’, vertelt de pas 18-jarige Davey Geerts over het gewonnen degradatieduel tegen het Groningse Sellingen. “Het was echt heel spannend. Onze keeper Jan Wassink stopte een strafschop. We renden allemaal naar hem toe.’Een nieuw seizoen in de vierde klasse D werd op het nippertje veilig gesteld’.

Het heeft te maken met onze mentaliteit

Met een elfde plaats vallen de prestaties van SVBC tegen. Ondanks dat de formatie van de vertrekkende Johan Hollen mikt op lijfsbehoud, zit er veel meer in. Geerts legt de vinger op de zere plek. ‘Het heeft te maken met onze mentaliteit’, concludeert de jonge dorpeling helder. ‘We kunnen goed voetballen. Maar vechten niet voor elkaar. Dat moet beter.’

Te jong
Op 15-jarige leeftijd debuteerde de blonde dribbelaar in het eerste elftal van de oranjehemden. ‘Op m’n veertiende zat ik al eens bij de wedstrijdselectie’, begint Geerts lachend een anekdote. ‘Maar toen was ik te jong om te debuteren. Ik moest nog een jaar wachten. Dat was wel even balen.’

Soms hebben we even oogcontact in het veld

Een jaar later was het dan toch zover. ‘In mijn eerste seizoen maakte ik meteen een doelpunt. Dat is iets waar je voor traint. En stiekem van droomt’, blikt de veelzijdige middenvelder terug. Ook broer Kevin behoort tot het eerste van SVBC. ‘Dat is wel mooi. Om samen met m’n broer in één team te spelen. Soms hebben we even oogcontact in het veld.’

Potentie
Inmiddels is de tiener niet meer de jongste speler van de selectie. Vanuit de jeugdopleiding stromen meerdere jonge voetballers door. ‘Daar zitten zeker goede voetballers tussen’, weet Geerts. ‘Een Stan Berends (15 jaar, red.), bijvoorbeeld. Maar ook Tim Smit kan een belangrijke speler worden. Hij moet een beetje vertrouwen krijgen van de mensen aan de kant. Vind ik.’ Dorpeling Smit (19) kwam deze zomer over van de jeugdafdeling van buur SVBO.

Tim Smit kan een belangrijke speler worden

Na de winterstop moet er een schepje bovenop aan de Postweg. ‘We kunnen veel beter’, vindt de huidige clubtopscorer. ‘Maar dat komt er niet uit. De koppen moeten dezelfde kant op staan. Dan gaan we meer punten pakken.’ Het gaatje met de veilige negende plaats is vier punten. SVBC heeft twaalf wedstrijden om te klimmen op de ranglijst.

Vierde klasse
‘Wij horen in deze klasse’, besluit de enthousiaste voetballiefhebber. ‘In deze klasse wordt er gevoetbald. Degradeer je, dan speel je tegen veel Groningse ploegen. Die spelen veel fysieker.’ Davey Geerts zet zijn beste beentje voor om zijn dorpsclub te behoeden voor degradatie. ‘Ik ga alles geven.’

Door: Stijn Steenhuis
Foto: Marchel Frome

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord