DZOH 2 – Groen Geel 2; Je had er bij moeten zijn

Leonidas thuis sterker dan VELO
30 januari 2017
Cultvoetbal op sportpark de Pampert in Coevorden
6 februari 2017

DZOH 2 – Groen Geel 2; Je had er bij moeten zijn

De winterstop is als een bezoek aan een nachtclub: je kunt je er even ontspannen, maar hoe langer je erin blijft hangen, hoe smeriger je je voelt. De hervatting van de competitie kwam dan ook als geroepen en met spion Smook in de gelederen had Groen Geel  een troef in handen. Via zijn verreikende netwerk had hij al enige informatie over de komende tegenstander ingewonnen. In de groepsapp verschenen daardoor al geruchten dat trotse koploper DZOH in de winterstop een heuse coopertest had ondergaan. Bij het lezen van het woord ‘coopertest’ moest menig Groen Geler diep in het geheugen graven. Wat was dat ook alweer? Een korte zoekactie op google leerde al snel dat het iets met conditie te maken had. Maar ook die uitleg riep weer nieuwe vragen op, want wat was conditie ook alweer? Het was immers alweer een tijdje  geleden dat de Groen Gelers daar enige aandacht aan hadden besteed. En helaas bleek dat niet zonder gevolgen te blijven, want niet meer dan 8 spelers uit de eigen selectie konden deze middag acte de présence geven. Met De Ruiter, Vogel en Hamming werden meer dan waardige vervangers gevonden, maar wisselspelers konden helaas niet worden toegevoegd, ondanks de vele telefoontjes, appjes, postduiven, noodoproepen, rooksignalen, e-mails en faxberichten naar welhaast iedereen die speelgerechtigd was.

Een lange rit
Gelukkig is optimisme één van de kernkwaliteiten van Groen Geel. En dus vonden precies 11 fitte, semi-fitte en quasi-fitte spelers vol goede moed de weg over de N34. Alhoewel, dat was niet voor iedereen even eenvoudig. Chauffeur Veldhuis had een alternatieve route in petto. Hij stuurde zijn bolide vanaf Corpus doodleuk terug naar zijn eigen huis. Zou hier sprake zijn geweest van – zoals dat in de psychoanalyse heet – een lapsus; een handeling die onbewust wordt uitgevoerd en inzicht geeft in de onderliggende motieven van die persoon? Zijn meereizende teamgenoten hadden het tafereel met verbazing gadegeslagen en hadden zo hun twijfels over de motivatie van Veldhuis, maar konden opgelucht ademhalen toen Veldhuis een kleine 2 uur later weer als vanouds op energieke wijze zijn vaardigheden etaleerde, waarover later meer.

Veldhuis, Veenstra en Hamming
De hoop op een goed resultaat bleek zeker niet ijdel, want al snel in de wedstrijd was het lot Groen Geel gunstig gezind. Spits Hamming kreeg pardoes de bal van de keeper in de voeten geschoven en hij pakte dit cadeautje zorgvuldig uit; 0-1. Niet veel later zette de eerdergenoemde Veldhuis één van zijn befaamde dribbels in. Een grove charge, een weifelend fluitsignaal, een woede-uitbarsting (“wat heb ik hier nou weer aan?!”), een vrije trap en een scrimmage later, wist diezelfde Veldhuis de bal in het net te werken, met een comfortabele 0-2  voorsprong tot gevolg. Het hoogtepunt van de middag moest toen echter nog komen. Na een lange bal van keeper Veenstra wist Hamming de bal met een dusdanige magistrale voetbeweging te controleren, dat alle aanwezige voetballiefhebbers spontaan een jubelend orgasme beleefden. Met een fraai staaltje techniek, snelheid en inzicht liet hij de gehele defensie in één actie verbouwereerd achter, om vervolgens Smook op maat te bedienen; 0-3.

Loepzuiver
Na de thee kwamen de voetballiefhebbers andermaal aan hun trekken. Vogel zette op de rechterflank een fraaie combinatie op en produceerde vervolgens een afgemeten voorzet. Möhlmann had op dat moment zijn sprint al ingezet, sprong de lucht in, bleef zweven, zong a capella I believe I can fly van R. Kelly, genoot nog een tijdje van het uitzicht en kopte vervolgens de bal loepzuiver in de linkerbovenhoek; 0-4. Hashtag genieten!

Groen Geel vond in deze tussenstand de bevestiging voor hun immer aanwezige gevoelens van superioriteit, hoewel de huidige ranglijst daar weinig aanleiding voor geeft. Hun standpunt dat training volstrekt overgewaardeerd wordt en dat een uitwedstrijd bij de koploper prima gewonnen kan worden zonder een gedegen voorbereiding, leek zowaar gefundeerd te worden. Het nare gedeelte van de middag zou echter niet veel later aanbreken. Het noodlot sloeg toe toen Van Gerrevink na een kopduel ongelukkig terechtkwam en een breuk in zijn enkel opliep. Alsof zo’n nare blessure niet al erg genoeg is, betekende het ook nog eens dat Groen Geel met 10 man verder moest. De subiet opgestarte onderhandelingen met DZOH om één van hun wisselspelers via een spoedprocedure lid te laten worden van Groen Geel om het elftal weer te kunnen completeren, bleken helaas weinig vruchtbaar.

Feest
Of er in die laatste 35 minuten nog iets gebeurde? Weinig bijzonders. Slechts futiliteiten als een penalty, 2 cadeautjes van Veenstra aan zijn oude clubliefde, drie gemiste 1-op-1-situaties, de tweede goal van Smook na een Bergkampiaanse aanname, een half dozijn krampaanvallen, 13 minuten blessuretijd en de 5-5 in de aller-, allerlaatste seconde kunnen wellicht nog worden vermeld. Maar ach, alleen een kniesoor vindt dat noemenswaardig. Wat deze middag écht telde was dat het weer eens een feest was om Groen Geler te zijn.

Tot slot is een bedankje voor grensrechter Jan Tjapkes op zijn plaats om zo sportief te zijn voor ons de vlag ter hand te nemen en dit naar eer en geweten te doen. Chapeau!  En voor de echte liefhebbers wordt afgesloten met enkele quotes van aanvoerder, centrale verdediger in hart en nieren, en levende legende Den Hartogh:

Zaterdag 28-1-2017, 12.30 uur, op sportpark Corpus Den Hoorn: “balen dat we geen wissels hebben, denk niet dat ik 90 minuten volhoud”

Zaterdag 28-1-2017, 16.15 uur (85e minuut), in het eigen strafschopgebied: “wil iemand van het middenveld even achterin spelen misschien? Ik heb nog veel te veel energie en wil meer doen”

Zaterdag 28-1-2017, 16.32 uur (90+12e minuut), sprintend richting het doel van DZOH: “ik ga even mee de aanval in, hoor”

Volgende week staat de kraker tegen de jeugdafdeling op het programma, tot dan!

Tekst: Een Groen-Geel supporter
Foto’s: Archief FC12.NL

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord