VV Sleen: ‘Grasheuvelrollen, ballenjongens en een degelijke overwinning’

Henk Herbers, al 44 jaar trouwe clubman bij v.v. Schoonebeek
19 april 2017
Volle bak op sportpark Grootveld bij v.v. Dalen – v.v. Asser Boys
1 mei 2017

VV Sleen: ‘Grasheuvelrollen, ballenjongens en een degelijke overwinning’

Aan de rand van het mooie dorp Sleen, achter de woonwagens en naast de school, ligt het sportpark van v.v Sleen. Een aantal trainings- en B-velden met daarnaast het hoofdveld. Een veld omringt door bomen, huizen en een grote sporthal. Sleen doet het goed en staat tweede in de derde klasse C zondag. Vandaag komt v.v. Zwartemeer, de nummer vijf, uit Klazienaveen op bezoek.

Na even te hebben gezocht, heb ik de ingang van het hoofdveld gevonden. Opvallend is dat de kantine juist weer buiten het sportcomplex staat. Na de gebruikelijke entree te hebben betaald, zoek ik een plekje langs het veld. Op de achtergrond klinkt: ‘Oerend Hard’ van Normaal door de speakers. Weliswaar is het geluid erg schel, toch schijnt niemand er last van te hebben. Even later wordt de muziekmix hervat met opbouwende feest- en trancemuziek.

Langs het veld staan ongeveer 100 toeschouwers met hun jas stijf dicht. Het is waterkoud. Toch schijnt de zon af en toe door de donkere wolken heen, wat weer zorgt voor een aangename mix. In de hoek langs het veld staat een schitterend scorebord en ook langs het veld valt op dat de plaatselijke voetbalvereniging een goede band heeft met de ondernemers uit de regio. Er zijn veel reclameborden. Ook de cornervlaggen zijn bijzonder! Geheel in stijl van de club uit Sleen.

Ballenjongens
‘Wat een publiek ja’, hoor ik een man tegen een dorpsgenoot zeggen. Ik vraag me af of het nu inderdaad veel is, of dat er juist veel minder is dan normaliter op de wedstrijden van de plaatselijke trots afkomt. Het valt op dat na de aftap nog ruim 50 toeschouwers binnen komen lopen. Achter het doel trappen twee jongens een balletje naar elkaar. Wanneer zij worden aangesproken door een bestuurslid van Sleen:  ‘Als de bal op ’t veld komt, is ’t niet te best, dan bej ‘m kwiet!’ besluiten ze om toch maar te stoppen en hun rol als ballenjongens serieus te nemen.

De eerste helft is het vooral de thuisploeg die het spel maakt. Toch krijgen de gasten uit Klazienaveen ook een paar goede kansen op het, in mijn ogen, nogal hobbelig veld. Vlak voor rust is het juist een ex-speler van v.v. Zwartemeer die voor Sleen de bal binnen werkt. Met een 1-0 ruststand zoeken de spelers de kleedkamers op.

Als de bal op ’t veld komt, is ’t niet te best, dan bej ‘m kwiet!

Ook vandaag wordt er weer live radioverslag gedaan van de wedstrijd door ZO34. Verslaggever Bennie Wolbers heeft het zelfs voor elkaar gekregen om een tafel en stoel langs de middenlijn te krijgen.

Vertier voor jong en oud
Aangezien er langs het veld een soort grasheuvel is aangelegd, heeft men ook gedacht aan vertier voor de jeugd. Om de beurt rollen kinderen van de heuvel om vervolgens weer naar boven te klauteren en het kunstje nogmaals te doen. Voor de dierenliefhebber loopt een kat rond langs het veld. Het valt op dat met name een aantal dames erg gecharmeerd is van het dier en hem de nodige aandacht geeft.

Het is vandaag een wedstrijd met veel blessurebehandelingen. De verzorgers van beide verenigingen komen regelmatig binnen de lijnen. Tien minuten voor tijd is het uiteindelijk Sleen dat de winst binnenhaalt door nog twee keer te scoren en hiermee de eindstand op 3-0 te zetten.

Aangezien het nog steeds erg koud is en het inmiddels ook is begonnen te waaien, waan ik mij direct na het laatste fluitsignaal richting de auto. Een degelijke pot op het sportpark in Sleen waardoor de thuisploeg nog steeds kans maakt op het kampioenschap in de derde klasse, al zal het wel lastig worden met Asser Boys en Dalen nog net boven hen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord