Volle bak op sportpark Grootveld bij v.v. Dalen – v.v. Asser Boys

VV Sleen: ‘Grasheuvelrollen, ballenjongens en een degelijke overwinning’
24 april 2017
Van ‘Local Heroes’ tot feestelijke seizoensafsluiting bij V.v. Schoonebeek
7 mei 2017

Volle bak op sportpark Grootveld bij v.v. Dalen – v.v. Asser Boys

Het is zondagmiddag iets na half twee. Het parkeerterrein bij Sportpark Grootveld raakt al aardig vol. Pontificaal voor de ingang staat een grote bus geparkeerd waar supporters en spelers van v.v. Asser Boys hun heenreis in hebben genoten. Op de achtergrond hoor ik de sfeermuziek al door de speakers. Een spannende pot tussen de beide koplopers in de derde klasse C. Wie wint zal waarschijnlijk kampioen worden, al kan zelfs v.v. Sleen nog dichtbij komen. Vandaag zijn we te gast bij v.v. Dalen – v.v. Asser Boys.

Sportpark Grootveld ligt aan de rand van het Drentse dorp Dalen. Omheind door een groot bos vol met wandelpaden komt het Drentse groen geweldig tot uiting. Bij binnenkomst word ik ontvangen in een nieuwe moderne bestuurskamer. Een mooie grote stamtafel in het midden, vol met journalisten, is net als mij op deze topper afgekomen. Na een bakkie koffie te hebben gedronken, zoek ik via de kantine het hoofdveld op.

Volle bak!
De laatste jaren neemt het toeschouwersaantal geleidelijk af in de regio Drenthe. Echter, vandaag staat de teller toch minimaal op 700 bezoekers. Rijen dik staat men langs de lijn te wachten op de opkomst van de spelers. Van baby’s in kinderwagens tot ouderen met rollators. Een gezellige familiedag zouden we het kunnen noemen! Een vrouwelijke speaker, prettige stem overigens, neemt de beide opstellingen met ons door en de cameraman van RTV Drenthe zoekt zijn steiger op om de beelden te schieten.

Sfeeractie
Wanneer de spelers het veld betreden, ontstaat een mooie sfeeractie. Grote fakkels worden aangestoken en na dit met luid applaus te hebben ontvangen, staat de wedstrijd op het punt van beginnen. ‘Deze fakkel is wel veertien euro’, hoor ik nog één van de fakkeldragers roepen.

Dat het voetbal bij v.v. Dalen leeft is terug te zien in de grote hoeveelheid reclameborden. Zowel langs het veld als achter het doel in het vangnet pronken regionale ondernemers met hun naam op de borden. Op iedere hoek hangt een grote vlag van de ‘Supportersvereniging v.v. Dalen’. De kantine oogt als een gezellige kroeg met een groot terras waar spelers hun derde helft ‘spelen’.

Na een kleine tien minuten ontstaat de eerste kans van de wedstrijd voor de gasten uit Assen. Af en toe loopt een bezoeker naar de bosjes om zijn urine te lozen. Het publiek van vandaag is goed gemengd. Naast het grotere gedeelte uit Dalen, is ook een behoorlijke groep supporters uit Assen hun club gevolgd. Dit valt op wanneer de Blauwen een kans missen en er luidkeels vanaf de kant wordt geroepen dat dit de volgende keer toch echt beter moet.

Honderd punten
Het is een fysieke wedstrijd waar de, in mijn ogen, redelijke jonge scheidsrechter zijn handen vol aan heeft. Met name vanaf de kant wordt regelmatig kenbaar gemaakt het niet eens te zijn met zijn beslissingen. Toch heeft de arbiter de wedstrijd goed onder controle. Wanneer na een klein half uur Asser Boys een enorme kans mist, wordt er gefloten vanaf de kant. ‘Honderd punten’, klinkt vanuit ‘het Dalenkamp’. Vlak voor rust zijn het toch de gasten die op voorsprong komen via een mooie uitgespeelde aanval. Met een 0-1 ruststand zoeken de spelers de kleedkamers op en de bezoekers wanen zich richting de kantine en de ‘Koffie Corner’.

Wanneer ik terugkeer voor de tweede helft merk ik dat menig supporter zich nog begeeft in de kantine en op het terras. Bij de ingang van het sportpark zijn statafels geplaats om onder het genot van een drankje het schouwspel te bekijken. Amper zeven minuten nadat de scheidsrechter voor het begin van de tweede helft heeft gefloten is het de thuisclub, die via een corner, de bal snoeihard achter de keeper kopt. 1-1! Overigens gaat hier een vrije trap aan vooraf die vanaf de middenlijn bijna in één keer het doel in het doel waait. Het is vooral de thuisploeg die de tweede helft de bovenliggende partij is. Echter wordt er niet meer gescoord en eindigt v.v. Asser Boys de wedstrijd ook met tien man nadat een speler zijn tweede gele prent krijgt.

Door het gelijke spel blijft het spannende in de top van de derde klasse. Met nog een paar wedstrijden te gaan ligt alles nog open en hebben beide ploegen nog alle kans om het kampioenschap binnen te halen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord