Vooruitblik: Erwin van Oosten – Trainer vv CEC

Persberichten gevraagd
17 juli 2017
Jan Willem Wubkes (vv Schoonebeek) kijkt uit naar de derby tegen Weiteveen
31 juli 2017

Vooruitblik: Erwin van Oosten – Trainer vv CEC

Met ingang van het nieuwe seizoen heeft vv CEC uit Emmer Compascuum een nieuwe hoofdtrainer: Erwin van Oosten (28). Hij neemt het roer over van Geert Aalderink die de club heeft verruild voor vv Titan uit Nieuw Weerdinge. Met van Oosten kijken we vooruit richting het nieuwe seizoen in de Derde klasse zondag.

Spannende periode
Het is een spannende periode voor van Oosten, die binnen enkele weken vader verwacht te worden. Alles verloopt naar wens en hij kijkt er dan ook enorm naar uit! ‘Ook heb ik net een switch gemaakt van werkgever’. Hij werkt momenteel voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in garage- en overheidsdeuren. Daarnaast is hij in zijn hoofd natuurlijk al weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met CEC.

Laatste trainer van vv. Klazienaveen
Het afgelopen seizoen was van Oosten Interim-trainer van vv Klazienaveen. Een bijzondere mijlpaal omdat hij hiermee de laatste trainer is die bij deze vereniging aan het roer heeft gestaan. Hij houdt er een goed gevoel aan over: ‘Nadat ik er zelf al heb gespeeld en in het verleden in de jeugd werkzaam ben geweest, voelde het als thuiskomen’. Toen hij zijn contract bij vv Weerdinge, na vijf jaar, niet wilde verlengen, besloot het bestuur om hem per direct uit zijn functie te zetten. Na twee weken tekende de Compascumer een contract bij CEC voor het nieuwe seizoen en niet veel later werd bekend dat hij het seizoen af zou gaan maken in Klazienaveen. Een periode die goed begon, maar door de vele blessures en de (te) kleine selectie, toch de nodige tegenslagen kende. ‘Wel heb ik het er enorm naar m’n zin gehad’, zo vertelt de lachende van Oosten.

Brede selectie – Linkerrijtje
Als echte Compascumer is hij blij met zijn nieuwe stap. ‘Ik kom van het dorp, ken de mensen en bovendien is het altijd fijn als je voorgedragen wordt om hier als trainer aan de slag te gaan.’ Van Oosten is positief over het nieuwe seizoen. ‘Waar vorig jaar met een smalle selectie tegen degradatie werd gestreden, staat er nu een grote groep die toch zeker voor het linkerrijtje moet kunnen gaan. We hebben gesprekken gevoerd met oud-spelers die al gestopt waren om terug te keren. Ook zijn spelers van het dorp die elders in de regio speelden, gepolst om weer voor de Compas Erfscheidenveen Combinatie te komen spelen. Al met al starten we met een selectie (eerste én tweede elftal) van 48 spelers.’ Slechts één speler is van buitenaf gekomen. Michel Kingma kwam over van VIOS Oosterhesselen, maar heeft zijn vriendengroep in Emmer Compascuum. De selectie is relatief jong. ‘De oudste speler is 32 jaar en de jongste is 17. Alle ingrediënten om er een mooi seizoen van te gaan maken.’

Voor van Oosten zijn veel tegenstanders nieuw. Zo treft zijn ploeg o.a. teams uit de regio ‘Oost’ (Dalfsen, Nieuwleusen en EMMS). ‘Ik verwacht een mooi seizoen waarin we in de middenmoot mee kunnen draaien. Naast de teams uit ‘Oost’, denk ik ook dat Dalen een kanshebber kan zijn op het kampioenschap.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord