Jan Willem Wubkes (vv Schoonebeek) kijkt uit naar de derby tegen Weiteveen

Vooruitblik: Erwin van Oosten – Trainer vv CEC
29 juli 2017
Rob Foekens: ‘Nieuwe kansen bij vv SVBC’
15 augustus 2017

Jan Willem Wubkes (vv Schoonebeek) kijkt uit naar de derby tegen Weiteveen

De vakantie is in zicht, ook voor Jan Willem Wubkes (28) uit Nieuw Schoonebeek. Hij speelt al ruim tien jaar in het eerste efltal van vv Schoonebeek en is daarmee één van de routiniers van het elftal. ‘Nog twee weken werken en dan eerst genieten van drie weken vakantie! Dan kunnen we ons weer opmaken voor een mooi voetbalseizoen!’

Vorig seizoen
‘Het afgelopen seizoen was enigszins teleurstellend. We kregen vanaf het begin af aan al te maken met redelijk wat blessures en in de loop van het seizoen kwamen daar ook nog eens veel schorsingen bij’, aldus de aanvoerder. De resultaten waren wisselvallig. ‘Toch hadden we door een sterke reeks op het einde nog bijna een periode te pakken. We hadden zeker hoger kunnen eindigen, maar moeten ook erkennen dat er een aantal teams gewoon (veel) beter waren dan wij.’

Vooruitblik
Wubkes gaat het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet. De selectie is grotendeels hetzelfde als vorig seizoen. Ruben Hoek komt over van V.E.V en is in de ogen van Wubkes een echte versterking in de aanval. Ook stromen enkele spelers vanuit de jeugd door. ‘Ze mogen zich bewijzen in de voorbereiding. Het is een cliché, maar als wij niet teveel met blessures en schorsingen te maken krijgen kunnen wij prima mee in deze klasse. Een prachtige competitie met bijna alleen maar ploegen bij elkaar in de buurt.’ Een potentiële kampioen aanwijzen vindt Wubkes lastig. ‘Ik denk dat het merendeel van de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zal zijn. Als ik dan toch een favoriet moet noemen dan is dat – zonder veel van de ploeg te weten – Titan. Zij zijn afgelopen seizoen nipt gedegradeerd uit de derde klasse.’

Doelstelling
‘Onze doelstelling is om na enkele seizoenen weer eens mee te doen om te prijzen. Natuurlijk willen we kampioen worden, maar of dat reëel is moet blijken. Een periode pakken, iets waar we de afgelopen twee seizoenen steeds net naast grepen, zou ook mooi zijn. Daar zijn we wel gebrand op.’ Toch heeft de ploeg van trainer Arends nauwelijks zomerstop gehad. ‘Na een aantal weken hebben we besloten om één keer per week weer te gaan trainen. Niet verplicht, maar de opkomst is elke week groot. Je merkt in de groep dat iedereen niet kan wachten totdat het nieuwe seizoen begint.’

Echte derby
‘Het is mooi dat we na een aantal seizoenen ook weer tegen onze buren uit Weiteveen kunnen spelen. Dat is voor ons toch altijd weer een prachtige derby met veel publiek en een mooie sfeer’, zo besluit de lachende aanvoerder uit Nieuw Schoonebeek.

Foto: Wubkes in actie namens vv Schoonebeek (eigen foto).

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord