Rob Foekens: ‘Nieuwe kansen bij vv SVBC’

Jan Willem Wubkes (vv Schoonebeek) kijkt uit naar de derby tegen Weiteveen
31 juli 2017
 Prent Dorpentoernooi kent een geweldige start
16 augustus 2017

Rob Foekens: ‘Nieuwe kansen bij vv SVBC’

FC12.NL kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen. Vandaag met Rob Foekens (29) van vv SVBC uit Barger-Compascuum. Het afgelopen seizoen speelde hij voornamelijk in het tweede elftal, maar het komende seizoen hoopt hij de nodige speelminuten te mogen maken in de hoofdmacht van de club.

Goede sfeer
Foekens, vanaf zijn vijfde spelend bij SVBC, blikt terug op het vorige seizoen. ‘Helaas kampten we binnen de selectie vaak met een spelerstekort. Dit moet dan ingevuld worden met A-junioren die het wekelijks naar behoren deden. Ondanks deze tekortkomingen was de sfeer altijd goed in de kleedkamer en op het veld. Hiervoor gaan de credits zeker naar onze leider Arendjan Kort. Echter hebben we dit niet altijd in prestaties terugbetaald op het veld. De ploeg degradeerde naar de vijfde klasse zondag. Een goede gehaktbal en veel droge en flauwe humor maakte gelukkig weer veel goed’, aldus de lachende Foekens.

Nieuwe kansen
‘In de vijfde klasse moeten we weer vertrouwen kweken met een jonge ploeg. Een aantal A-junioren is doorgeschoven naar de selectie. Met Puck Horstman heeft SVBC een nieuwe hoofdtrainer aangetrokken. Dit biedt voor iedereen weer nieuwe kansen.’ Iets wat volgens Foekens voor iedereen heel motiverend werkt. De selectie heeft geen spelers van buitenaf gehaald. Wel is een aantal jongens gestopt of vertrokken naar een andere vereniging. Volgens Foekens moet een plek in de top 5 zeker haalbaar zijn. Daarnaast hoopt hij ook een periode te pakken.

75 jarig bestaan
vv SVBC bestaat in het nieuwe seizoen 75 jaar en speelt daarom op zaterdag 23 september a.s. een wedstrijd tegen FC de Rebellen. Hier spelen o.a. oud internationals Andy van der Meyde, Glenn Helder, Theo Janssen en Roy Makaay. Kaarten voor deze wedstrijd zijn inmiddels verkrijgbaar bij de vereniging.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord