Prent Dorpentoernooi kent een geweldige start

Rob Foekens: ‘Nieuwe kansen bij vv SVBC’
15 augustus 2017
9 september Open dag HHC Hardenberg
16 augustus 2017

De verwachtingen waren hoog gespannen voordat de eerste bal daadwerkelijk rolde. De uitgebreide media aandacht schepte een prachtig beeld voor deze tweede editie van het Prent Dorpentoernooi.

Door Klaas Veldhuis –

Met meerdere toernooien in korte tijd is er voor de voetballiefhebbers genoeg te zien. De bezoekers kiezen uiteraard zelf waar men gaat kijken en het Prent Dorpentoernooi kijkt dan ook met genoegen terug op de eerste twee wedstrijddagen. Het weer zat mee en de besturen van beide gastverenigingen waren na afloop dan ook zeer tevreden met de feestende supportersgroepen. Middels verlotingen kon men ook nog eens kans maken op cadeaukaarten, beschikbaar gesteld door Plus Cappendijck uit Hollandscheveld. De volledige wedstrijdverslagen, de vele foto`s en de uitslagen van de verlotingen zijn te vinden op de website en de facebook pagina van dit sportspektakel. Onder andere via www.dorpentoernooi.nl laten wij u graag meegenieten! Het Prent Dorpentoernooi, editie 2017, is begonnen!

Noordscheschut maakt verwachtingen waar
In de startwedstrijd van het toernooi heeft nieuwbakken 1e-klasser Noordscheschut met 5 – 1 gewonnen van kersverse 4e-klasser Tiendeveen. Noordscheschut miste een handvol basisspelers vanwege vakanties en blessures. Tiendeveen, al enige weken in training, trad met een nagenoeg complete selectie aan. Het was voor beide teams de eerste wedstrijd en dat viel duidelijk aan het tentoongespreide spel af te zien. De eerste helft voerde Noordscheschut licht de boventoon, Tiendeveen balde vrij aardig mee en de teams zochten met 2 – 1 stand de kleedkamer op.

De tweede helft nam Noordscheschut het heft steviger in handen en liep zonder hoogstaand te voetballen uit naar een 5 – 1 overwinning. Na zes minuten kon het publiek de eerste goal al bewonderen. Een vrije bal van Danny Bouwman vond het hoofd van Jos Kroezen, die met een bekeken kopbal het leer in de hoek knikte. Een minuut later stond het echter alweer gelijk. Slordig uitverdedigen door het centrum en een verkeerde inschatting van doelman Wiebe Zinger, stelden Yusuf Ucan in staat om de 1 – 1 in het lege doel te liften. Op slag van rust kwam Noordscheschut alsnog op voorsprong. Waar bij de eerste corner Arend Schonewille nog werd verrast doordat alles en iedereen de bal miste, was het bij de daaropvolgende corner wel raak. Na een klutssituatie voor het doel liep Robert Benjamins het speeltuig over de doellijn.

De tweede helft oogde Noordscheschut toch wat gretiger dan in de eerste helft. Nadat de ijverige Bouwman eerst vanuit kansrijke positie het leer over de deklat kopte, bracht hij enkele minuten later de vele toeschouwers in vervoering. Na een voorzet vanaf rechts controleerde Bouwman het leer op de borst en joeg met een weergaloze halve omhaal de 3 – 1 stijf in de kruising. Beide trainers voerden diverse wissels door, dit kwam het niveau van de wedstrijd zeker niet ten goede. Na een uur spelen mikte de ingevallen Niels Jonker de bal op de paal, de rebound werd door de alerte Schonewille alsnog binnen geschoven. De 4-1 was zodoende een feit. De laatste treffer van de avond kwam op naam van Roy Hooijer Jzn. Hij was het die vanaf de rand van het zestienmetergebied, met een droge schuiver, de 5 – 1 binnenschoof.

Lutten wint minimaal van Hollandscheveld
Voor beide teams uiteraard de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar een nieuw seizoen. Zowel Lutten als Hollandscheveld spelen in dezelfde 3e klasse D noord. In het vorige seizoen troffen de teams elkaar ook al drie keer. Ook toen was het Prent Dorpentoernooi de basis voor een ontmoeting tussen Overijssel en Drenthe. Het werd toen een 3-2 overwinning voor het team van Hollandscheveld.

Deze 2e editie werd een prooi voor Sc Lutten dat met 1-0 te sterk was voor Hollandscheveld. Met name in de eerste helft waren de gasten uit Lutten duidelijk beter dan de Oranje-Zwart brigade. Na een afgekeurd doelpunt van Sc Lutten was het Nick Weekamp die in de 13e minuut de score opende. Hollandscheveld moest steeds verder terug en had het geluk dat een vlammend afstandsschot namens Lutten op de paal uiteen spatte. Pas net voor rust kwam Hollandscheveld met een noemenswaardige kans. Het was aanvoerder Jeroen Everts die de bal net voor langs schoot.

Na rust werd het voor de vele toeschouwers meer een gelijke wedstrijd. De mannen van Hollandscheveld hadden het positioneel beter staan. Zodoende kon met beter tegenstand bieden en het in het laatste gedeelte zelfs daadwerkelijk druk zetten op de achterhoede van sc Lutten. Overigens kregen beide teams grote kansen om te scoren. Zo kwam spits Ronald Kosse namens Lutten vrij voor keeper Lennard Vos te staan, maar zijn inzet was te zwak om de sluitpost te verschalken.

Ook aan Hollandscheveld zijde waren er mega kansen voor met name Brain Okken en Mathijs Snippe. Helaas faalden ook zij in hun afwerking. Hollandscheveld zette de laatste tien minuten nog wel aan om de gelijkmaker te forceren maar Lutten wist de voorsprong na negentig minuten toch veilig te stellen.

Een 1-0 overwinning levert ook het gewenste resultaat en zodoende speelt sc Lutten in de volgende ronde tegen Noordscheschut en mag Hollandschevled het opnemen tegen Tiendeveen.

 

SC Elim niet overtuigend tegen buurman SCN
Op de thuisbasis was sc Elim niet de verwachte bovenliggende partij tegen buurtgenoot SCN. Elim begon met overtuiging aan de wedstrijd en wist het 1ste kwartier voldoende druk te zetten op de verdediging van de geel–zwarten uit Nieuwlande. Dit resulteerde niet direct tot gevaarlijke situaties, zodat ook de ruststand op het scorebord 0-0 aangaf.

Halverwege de 2de helft was daar de voorsprong via Prijs maar dit werd al snel rechtgezet door een goal van Marissen. Uiteindelijk wist Elim in de extra tijd met moeite de overwinning (2-1) naar zich toe te trekken, zodat het fatale penalty schieten uitbleef.

In het eerste kwartier waren het vrije trappen en corners, die de verdediging van SCN moest doorstaan maar met man en macht bleef men overeind. Zo waren er meerdere kansen voor Youri Benjamins om de openingstreffer op het scorebord te laten noteren. Ook de andere Benjamins in het team van Elim had een mooie kans, maar deze ging rakelings naast de paal, ondanks dat keeper Reitsema op het verkeerde been stond.

Gedurende deze beginfase had tegenstander SCN enkele mooie kansen maar keeper Padding bleek een grote sta in de weg. Na een half uur spelen had de jeugdige Elim-speler Koekoek de grote kans om de 1-0 op het scorebord te krijgen. De assist van Prijs was prima op maat gegeven vanaf de rechtervleugel, maar de afwerking ervan was matig. Uit de tegenaanval had Mike Zwiers de 100% kans om de tegengoal te scoren maar ook hier ging het mis -gebrek aan wedstrijdritme mag hier als reden worden aangevoerd- want hij schoot het leer volledig aan de verkeerde kant van de paal.

Vlak voor rust liet verder de goed leidende scheidsrechter Broekman op een dubieus geval van buitenspel doorgaan waarbij van Vliet de kans op score weer liet liggen. Zo werd er met een brilstand van 0-0 de kleedkamers opgezocht.

In de rust werd aan Elim zijde Koekoek achter gelaten in de kleedkamer en kwam de net terugkerende vakantie vierende Koops jr. binnen de witte lijnen. SCN hanteerde direct de lange bal en dit zou bijna tot resultaat leiden, maar deze werd goed geblokt door de nieuwbakken keeper van sc Elim, Alex Padding. Na 5 minuten spelen was het SCN wat een kans miste doordat diezelfde Padding weer in de weg stond. Ook trainer Smand van SCN had gewisseld en zo werden vervolgens de spelers Verwey, Smit (ex-Elim-speler) en van der Meer ingebracht. Deze mannen kregen zo ook hun verdiende speelminuten in deze oefenwedstrijd.

Kort daarna kreeg Elim spits Klomp een fraaie kans om te scoren op aangeven van Prijs, maar hij schoot rakelings over. Later was het Gritter die uit een vrije trap over de muur schoot, maar keeper Reitsema zat er deze keer weer goed bij. In de volgende fase zat hij echter mis waardoor Prijs via een bekeken lobje, na een lange uittrap van Padding, de uiteindelijke openingstreffer op het scorebord liet aantekenen zodat de 1-0 was geboren.

Een voorsprong voor sc Elim die gevierd werd al de overwinning, maar niets bleek minder waar. Door zwak uitverdedigen van Elim werd de bal zo maar in de voeten van Marissen gespeeld en hij wist hier wel raad mee. Geen enkel probleem voor hem was het om via een diagonaal schot de 1-1 te vieren met zijn teamgenoten.

De moe gestreden Klomp werd vervangen door Renes die achter in zijn positie innam. Niet dat Elim hier veel minder van werd maar het leidde wel tot enkele knoeimomenten waar SCN geen voordeel uit wist te behalen.

Het spel leek een beetje aan het einde van deze wedstrijd dood te bloeden en uit te lopen op een verdiend gelijk spel voor de neutrale toeschouwer en de daarop volgende strafschoppenserie. Niets was echter minder waar want in de blessuretijd schoot Joey Gritter op aangeven van Prijs de 2-1 achter doelman Reitsema binnen. Elim werd hiermee de winnaar van deze matige wedstrijd en mag het aanstaande donderdag opnemen tegen sv Pesse.

Pesse te sterk voor HODO
De eerste wedstrijd van HODO onder leiding van de nieuwe trainer André Blom. Tegen Pesse was een wedstrijd waarin er op en neer kansen waren. Maar waarbij wel duidelijk was dat de meeste spelers nog in de eerste week van de voorbereiding zitten. Wat te zien was aan de vele foute passes over en weer.

Voor rust kreeg Pesse wat meer overwicht en creëerde wat kansen. Dat leidde in de 41e minuut tot de 1-0 voorsprong voor Pesse. Niels Ensinga schoot op doel waarop HODO doelman Marcel Pol geen antwoord had. Dit was echter het startsein voor HODO om wat extra druk te zetten, maar dit resulteerde echter niet in een doelpunt.

Met een ruststand van 1-0 had HODO uiteraard nog tijd genoeg om dit weer recht te trekken en de tweede helft begon dan ook met druk meer druk van HODO zijde. Het jonge team uit Hollandscheveld probeerde voetballend richting de goal van Pesse te komen, zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De eerste de beste kans voor Pesse leverde uiteindelijk direct de 2-0 op. Na een mooie steekpass van Robert Stille was het Danny Starenburg die de spreekwoordelijke deur in het slot gooide. De wedstrijd kabbelde daarna verder met kansen heen en weer maar er werd verder niet meer gescoord. Na negentig minuten blies de uitstekend fluitende Rene Boer af en kunnen de trainers hun balans gaan opmaken.

Het vervolg van het toernooi
Na deze vier gespeelde wedstrijden kan de commissie het schema verder invullen en zich gereed maken voor twee doordeweekse voetbal avonden. Dinsdag 15 augustus is het sportpark van vv Hollandscheveld het decor voor de wedstrijden Tiendeveen – Hollandscheveld en Noordscheschut – Lutten. Om 19:00 uur trappen beide teams gelijktijdig af. Op donderdag 17 augustus biedt sportpark Het Hoge Bos van sv HODO de liefhebbers de wedstrijden Elim – Pesse en SCN tegen HODO. Ook deze wedstrijden beginnen om 19:00 uur. Graag tot ziens langs de lijn.

Foto’s: Marcel Uiterwijk

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord