Gerald Immink: ‘Veel nieuwe gezichten bij Zwartemeerse Boys’

9 september Open dag HHC Hardenberg
16 augustus 2017
Groundhoppers gezocht!
17 augustus 2017

Gerald Immink: ‘Veel nieuwe gezichten bij Zwartemeerse Boys’

Op de valreep bleef Zwartemeerse Boys vorig seizoen in de vierde klasse zondag. Met een aantal nieuwe spelers en een nieuwe trainer gaan de ‘Boys’ met veel vertrouwen het nieuwe seizoen in. Vandaag kijken we vooruit met de penningmeester van de club: Gerald Immink (31) uit Zwartemeer.

Immink, in het dagelijks leven werkzaam als accountant bij zijn eigen bedrijf GI Accountancy, werd in 2011 benaderd om het penningmeesterschap op zich te nemen bij de club. Daarnaast speelt hij op zondagmorgen ook zijn wedstrijden in het derde elftal van de groen-witten.

Lang seizoen
‘Vorig seizoen duurde helaas langer dan we hadden gehoopt. Het eerste elftal speelde nacompetitie voor lijfsbehoud in de vierde klasse. Voor een penningmeester is dat natuurlijk nooit verkeerd, maar we hadden liever gezien dat we ruim voor het einde van het seizoen veilig waren. Uiteindelijk wist de club zich in de tweede ronde alsnog veilig te spelen tegen vv Zandhuizen. Uiteraard is de sfeer niet altijd even geweldig als je speelt tegen degradatie, maar in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen was er de opluchting en werd het toch nog gezellig in de bus vanuit Zandhuizen’, aldus de penningmeester.

Nieuwe gezichten
‘Hopelijk wordt het komend seizoen allemaal anders. Eén ding is zeker, we zullen een ander Zwartemeerse Boys zien! In de eerste plaats hebben we een nieuwe trainer: Henderikus Mulder. De eerste indrukken van deze nieuwe trainer zijn zeer positief. Zo heeft hij al verschillende wedstrijden van zowel het eerste elftal en de JO19 bezocht en weet hij dus min of meer wat hem te wachten staat. Ook heeft hij met enkele spelers een gesprek gehad met betrekking tot het komende seizoen. Hierdoor heeft o.a. Wilco Doornink besloten om terug te keren bij Zwartemeerse Boys. Hij is enkele seizoenen geleden vertrokken naar KZC, maar keert dus terug op het oude nest. Wilco neemt daarnaast Rick Kemfers mee van vv Zwartemeer. Ook Kevin Geerts van SVBC voetbalt komend seizoen in het groen wit van Zwartemeerse Boys. Dat zijn dus drie nieuwe namen binnen de vereniging.’

Dit seizoen maakt ook een zestal junioren de overstap naar de eerste selectie. ‘Afgelopen seizoen speelden deze jongens nog in de JO19, maar deden ze ook al geregeld mee met het 1e elftal. Tegenover deze aanvulling staat echter ook dat er een aantal jongens stoppen. Zo vindt bijvoorbeeld keeper Leon Klönne het tijd om een stapje terug te doen. Hij zal volgend seizoen in het 3e elftal gaan spelen. Voor de nieuwe trainer Henderikus Mulder is dit wel een aderlating aangezien Leon over veel kwaliteiten en uiteraard ervaring beschikt. Daarnaast zal ook Erik Pruim geen onderdeel meer uitmaken van de selectie. Hij raakte dit seizoen geblesseerd aan zijn knie en mag niet meer voetballen. Ook is er nog een drietal jongens dat aangegeven heeft niet meer in de selectie te willen voetballen. Zij stoppen, gaan lager spelen en er is er één naar FC Klazienaveen vertrokken. Al met al dus een hele nieuwe selectie voor trainer.’ Hij zal gaan samenwerken met een bijna gehele nieuwe technische staf. Immink: ‘Zo is er een nieuwe masseur (Heinie Hemme), een nieuwe assistent-scheidsrechter (René Olijve) en zijn Hans van der Velde en Bennie Lambers de nieuwe leiders. Alleen Gerrie Lohuis is gebleven als keeperstrainer.’

Derby’s
Het bestuur en de technische commissie is blij dat na een lange zoektocht nieuwe leiders en een assistent-scheidsrechter gevonden zijn. ‘We gaan er vanuit dat onder leiding van deze heren de gezelligheid en daarmee de saamhorig terugkeert en dat er mede daardoor een flink aantal punten worden gepakt. Waar het schip dan uiteindelijk strand zien we volgend jaar mei wel. De verwachting is echter dat we niet zoals afgelopen seizoen tot de laatste wedstrijd vechten moeten tegen degradatie. Wat de competitie-indeling betreft had het bijna niet beter kunnen zijn. We spelen flink wat derby’s tegen onder andere DVC’59, Weiteveense Boys en vv Schoonebeek. Om het kampioenschap zullen naar mijn verwachting Titan en WKE’16 gaan strijden. De overige ploegen zijn verder allemaal ongeveer gelijk aan elkaar verwacht ik. Het belooft dan ook een mooie competitie te worden.’

Goede sfeer creëren
Ook heeft Immink een persoonlijke doelstelling voor het nieuwe seizoen: ‘Een goede sfeer creëren bij Zwartemeerse Boys, waardoor mensen graag naar het sportpark komen, zowel bij wedstrijden van de jeugd als wedstrijden van de senioren. Zwartemeerse Boys moet weer gaan leven bij de mensen. Het is niet altijd even gemakkelijk om het iedereen naar de zin te maken, maar we doen ons best!’

Volgens de clubman is het belangrijk dat alle elftal behouden blijven. ‘Zo is er het zaterdagelftal, een gemêleerd gezelschap van jong en oud dat liever op zaterdag dan zondag voetbalt. Ook zijn er voor het komende seizoen twee vrouwenelftallen ingeschreven voor de competitie. Het vrouwenvoetbal binnen Zwartemeerse Boys groeit en dat is nooit verkeerd. Het vrouwenvoetbal en het zaterdagelftal zorgen er voor dat er ook op zaterdagmiddag voldoende reuring is op het sportpark, deze teams zijn dus ook van groot belang voor de vereniging.’

Veel activiteiten
Op zaterdag 30 september organiseert de vereniging een groot feest dat toegankelijk is voor iedereen in Zwartemeer. Aangezien het thema ‘landen’ is, is de enige voorwaarde dat men zich verkleedt in de stijl van de landen Amerika, Brazilië of Mexico. ‘Het leuke is dat de organisatie bestaat uit spelers van bijna alle seniorenelftallen binnen de vereniging, dus uit het vrouwenelftal, het zaterdagelftal, het 1e elftal en het 2e en 3e elftal. Verder is er vrijdag 20 oktober voetbalquiz in de kantine en wordt er weer van alles georganiseerd voor de jeugd zoals ‘het Sinterklaasfeest’. Op Koningsdag wordt er wederom samen met de plaatselijke trots Hurry-Up een spetterende zeskamp georganiseerd.’ Uiteindelijk moet de goede sfeer, volgens Immink, leiden tot prestaties binnen de gehele vereniging. ‘Maar het belangrijkste is dat iedereen zich welkom voelt bij Zwartemeerse Boys of je nu wel of niet een bal kunt of wilt raken.’

Foto (+bron): Gerald Immink (midden)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord