Hollandscheveld wint doelpuntrijk duel van Tiendeveen

Groundhoppers gezocht!
17 augustus 2017
Noordscheschut ten onder tegen Lutten
17 augustus 2017

Hollandscheveld wint doelpuntrijk duel van Tiendeveen

Sportpark “de Oosthoek” was dinsdagavond de basis voor de 2e ronde in Prent Dorpen toernooi. Op het hoofdveld speelde gastheer Hollandscheveld tegen Tiendeveen en op veld 2 mochten Noordscheschut en cc Lutten het tegen elkaar opnemen.

Vierdeklasser Tiendeveen kwam beter uit de startblokken dan gastheer Hollandscheveld, dat veel balverlies leed en onzorgvuldig in de passing was. Het was dan ook Tiendeveen

dat na zeven minuten al op voorsprong kwam door een doelpunt van Hans Bakker die een voorzet knap afrondde. Hollandscheveld leek hierdoor wat wakker te zijn geschud. Het kreeg via een prima afstandsschot van Jeroen Stam en een kopbal van Brain Okken prima kansen, maar de keeper voorkwam erger voor Tiendeveen. Het werd zelfs na een half uur voetballen 2-0 voor Tiendeveen door een doelpunt van Roy Beekelaar die een foutje van de keeper afstrafte. Toch was het Robin Bijl die vlak voor rust de belangrijke aansluitingstreffer liet aantekenen. Met een 2-1 voorsprong voor Tiendeveen zochten beide teams de kleedkamer op.

.

Na de rust zag men een beter spelend Hollandscheveld en wederom was het Robin Bijl die al in de 48e minuut de 2-2 liet aantekenen. De beste fase van de wedstrijd van Hollandscheveld zijde brak aan. En na een prima opgezette aanval scoorde Mathijs Snippe beheerst de 2-3.

Tiendeveen was enigszins van slag, na het verspelen van de riante voorsprong. Het bleef daarentegen wel de aanval zoeken en zo ontstonden er over en weer kansen. Bij de gasten uit Tiendeveen leverde dit na een heerlijk voetballende aanval opnieuw een goal op. Klaas van Nuil bracht zodoende de spanning weer terug. Met een 3-3 stand werd al voorzichtig de balans opgemaakt wie er in aanmerking zou komen voor het nemen van de strafschoppen. De reglementen voorzien er namelijk in dat, ná een gelijk spel, er gelijk een beslissing moet komen middels strafschoppen. Het was Brain Okken die vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Boland de wedstrijd besliste in het voordeel van Hollandscheveld. Via een scherpe counter kwam hij prima in stelling om te scoren. Met een mooi boogbal wist hij de goalie van Tiendeveen te verschalken en zo de 3-4 overwinning vast te stellen. Een heerlijke partij voetbal van beide verenigingen. Het in grote getale aanwezige publiek was wellicht de allergrootste winnaar met deze zeven doelpunten.

 

Verslag Martin Schonewille – Foto`s Marcel Uiterwijk 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord