Noordscheschut ten onder tegen Lutten

Hollandscheveld wint doelpuntrijk duel van Tiendeveen
17 augustus 2017
Rudmer Kemper – SC Angelslo: ‘Veel vertrouwen in het nieuwe seizoen’
18 augustus 2017

Noordscheschut ten onder tegen Lutten

Tijdens de tweede jaargang van het Prent Dorpentoernooi is Noordscheschut er niet in geslaagd om opnieuw de finale te behalen. Ondanks het feit dat men na een uur spelen op een 1–0 voorsprong kwam, was het de opponent Lutten die, niet eens tegen de krachtsverhoudingen in, met een 1–2 overwinning van het veld afstapte.

 Het eerste half uur voerde Noordscheschut de boventoon. Ondanks het feit dat men opnieuw een handvol basisspelers miste, wist men toch de tegenstander onder druk te zetten en een handvol kansen te creëren. Een kopbal van Kevin van Dalen belandde in handen van de keeper en schoten van Arend Schonewille en Giovanni Maulany werden met uiterste krachtsinspanningen van de lijn gekeerd.

Aan de andere zijde kwam Lutten niet verder dan een inzet van afstand hoog over het doel van sluitpost Roy Boertien. Noordscheschut bleef naarstig op jacht naar de openingstreffer, maar een inzet van Rijnald Vos bleek opnieuw een prooi voor de keeper en een ook een solo van Maulany kon vanuit kansrijke positie niet worden verzilverd. Op slag van rust was Lutten dicht bij een treffer, maar doelman Boertien klemde het speeltuig vlak voor de doellijn.

De tweede helft zakte het spel van Noordscheschut steeds verder terug. Toch creëerde men nog steeds enkele kansen. De in de rust ingevallen Aron Boer kwam een teenlengte tekort bij de tweede paal en na een stijlvolle soloactie mikte Jos Kroezen het leer langs de verkeerde kant van de paal.

In de 58e minuut kwamen de Schutters toch op voorsprong. Een indraaiende vrije bal van Boer werd licht getoucheerd door het hoofd van Arend Schonewille en deed de 1–0 in de verre hoek verdwijnen. Ondanks het feit dat Noordscheschut steeds slordiger ging spelen, was men tot dusver niet of nauwelijks in gevaar gekomen.

Tot aan de 68e minuut, toen een geblokte inzet op het middenvelder een aanvaller van Lutten vrij op het doel van Boertien lanceerde. Het was Roy Strijker die het leer onder de sluitpost door schoof. De 1–1 was een feit, de equipe van oefenmeester André Mulder kon weer opnieuw beginnen. Van Dalen was tot tweemaal toe dicht bij een treffer, maar zijn eerste inzet werd tijdig geblokt en een kopbal verdween voorlangs.

Aan de andere zijde miste Lutten een dot van een kans om op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd leek Kroezen Noordscheschut op een 2–1 voorsprong te zetten. Maar diens zuivere treffer, na een mooie aanval, werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Na deze tegenslag was de ingevallen Roy Hooijer Jzn. dicht bij een treffer. Maar na een rush over de rechterflank, liftte Hooijer het leer enkele centimeters over het doel. In de 83e minuut was het Lutten dat op een voorsprong kwam. Vanaf de linkerflank werd het leer laag voorgetrokken en van dichtbij binnen geschoven. Bill Spitzer was de gevierde man namens Lutten met zijn late treffer. Na deze goal probeerde Noordscheschut nog wel de gelijkmaker te forceren, maar men bleek niet bij machte om de opponent uit Lutten in de problemen te brengen.

Zodoende stapte Lutten met een 1 – 2 overwinning van het veld. Ondanks het feit dat er tal van spelers misten, liet Noordscheschut zich zeker niet van zijn sterkste kant zien deze avond. Na een redelijk eerste half uur, knokte Lutten zich goed in de wedstrijd en grossierde Noordscheschut in het maken van verkeerde keuzes en foutieve passes. Een aantal gevestigde namen behaalde niet het gewenste niveau, en ook het voldoende aanwezige aanstormende talent was niet altijd even gelukkig. Natuurlijk zit men nog vroeg in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, maar iedere strohalm om aan te grijpen is er één.

Noordscheschut wacht zaterdag het treffen met Pesse of Elim, om de derde plaats. En Lutten mag in de finale aantreden tegen de winnaar van het duel tussen Pesse en Elim. Zaterdag 19 augustus zullen alle wedstrijden gespeeld gaan worden op het sportpark van SCN te Nieuwlande. Er komt hoe dan ook een andere winnaar in deze tweede editie van het Prent Dorpentoernooi.

Verslag Ryan Prins – Foto`s Marcel Uiterwijk 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord