Elim efficiënter na de rust als sv Pesse

HODO herstelt zich op eigen terrein
18 augustus 2017
Arhur van de Veen: ‘De eerste vijf moet haalbaar zijn voor SVV’04’
19 augustus 2017

Elim efficiënter na de rust als sv Pesse

Op de vierde wedstrijddag van het Prent Dorpentoernooi moest Elim het opnemen tegen de zondagafdeling van Pesse. De tegenstander, die uitkomt in de zondag 4de klasse E, had het afgelopen zaterdag HODO knap lastig gemaakt en wist met een 2-0 overwinning in de halve finale te komen.

In de 11de minuut was het Niels Esinge, die dan ook trefzeker was voor Pesse. De uit IJhorst verhuisde speler wist de 1-0 aan te tekenen. Uit een vrije bal van Youri Benjamins vijf minuten later maakte Jarno Prijs de gelijkmaker uit de rebound, nadat keeper Roy Schraa de bal niet klem vast had. Na een half uur spelen dacht keeper Arne Wachtmeester dat Niels Esinge de voorzet gaf vanaf de rechterflank, maar ongelukkig raakte de bal de onderkant van de lat en stuiterde deze zo over de doellijn (2-1). Gelijk daarop trok Elim de boel weer recht want vanuit een klutsbal vanuit een corner wist opnieuw Jarno Prijs te scoren (2-2).

Elim kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, terwijl trainer Kramer twee wissels inbracht. Dit gaf Pesse betere kansen en werd er van beide zijden sterk op buitenspel gevoetbald. Halverwege deze tweede helft speelde Raymon Koekoek zichzelf vrij over links en gaf een uitstekende assist op Jarno Prijs, die hieruit makkelijk de 2-3 liet aantekenen.

Na een half uur spelen ging het mis in de Pesser verdediging en kon aanvoerder Wesley Boertien na een grabbelbal van keeper Roy Schraa de 2-4 op zijn conto schrijven. Hiermee leek de wedstrijd wel gespeeld, maar Pesse gaf niet op en ging vrijuit spelen wat de nodige gevaarlijke kansen voor de Elim goal opleverde.

Uiteindelijk wist de ingebrachte speler Hermann Klomp nog de 2-5 in de extra tijd te scoren, vanwege vele wissels en blessure behandelingen, waarna scheidsrechter ten Brake af floot. Sc Elim speelt a.s. zaterdagmiddag om 16.30 uur tegen sc Lutten in de finale op het terrein van SCN.

Eerste helft
Vandaag moest Elim uit een ander vaatje tappen dan afgelopen zaterdag. Er werd meer tegenstand van een goed geoliede machine als Pesse verwacht. Dit bleek ook al snel waar, want Pesse nam vanaf het begin het heft in handen en had de meeste kansen om te scoren. Meerdere corners werden er weggegeven, maar troffen geen van allen doel.

Zo waren onder andere Erwin Strijker en Robin Okken dicht bij een doelpunt. Het was dan ook raak in de 11de minuut doordat de centrale verdediger Hans Hof een goede voorzet gaf op Niels Esinge. Deze bedacht zich geen moment en scoorde de openingstreffer (1-0) voor Pesse. Even later was het diezelfde Esinge, die betrapt werd op een vervelende overtreding en hiervoor een gele kaart kreeg van scheidsrechter ten Brake. Door het wat zwakkere middenveld van Pesse was er veel balverlies, wat de verdediging noopte om af en toe een overtreding te begaan buiten de zestien meter. Bij een van deze vrije trappen was het raak voor Elim.

Youri Benjamins liet zich dit kansje niet ontzeggen en hard schoot hij op de keeper Schraa in. Deze kreeg de bal niet onder controle en de vliegensvlugge Jarno Prijs wist hier wel raad mee (1-1). Na een half uur spelen dacht keeper Arne Wachtmeester dat Niels Esinge de voorzet gaf vanaf de rechterflank, maar ongelukkig raakte de bal de onderkant lat in de korte hoek en stuiterde zowaar over de doellijn (2-1). Even later was het Joey Gritter, die Jarno Prijs aanspeelde en die zag Raymon Koekoek vrij voor het doel staan. Deze bal kon Roy Schraa nog net tot corner verwerken. Dit leverde een hachelijk moment op voor de Pesser goalie en uit een klutsbal wist Jarno Prijs de boel weer in evenwicht te brengen (2-2). Dit gebeurde met onbedoeld medeweten van een  Pesse verdediger, die wat ongelukkig met de bal in contact kwam. Vervolgens ontstond er een blessurebehandeling nadat twee spelers al koppend tegen elkaar op de grond vielen. Dit duurde enige tijd net als het veterstrikken van de schoenen van de Pesser keeper.

Zo hadden de Pessenaren Hof, Strijker en Esinge allen nog kansen om te scoren maar stond of keeper Wachtmeester in de weg of werd er naast of over geschoten. Vlak voor rust liet Elim de bal goed rondspelen, maar creëerde het geen kansen meer. Zo werd de kleedkamer met een gelijke stand opgezocht.

Tweede helft
Trainer Kramer gaf Hans Hof en Wilco Kramer in de rust kans om te gaan genieten van het warme douchewater. Voor hen kwamen Gerben Slomp en Jordy Prins in het veld. Bijna direct vanaf de aftrap raakte de bal zoek want deze verdween ver over de tribune. Het duurde redelijk lang voordat er een reservebal beschikbaar was en goedgekeurd werd door scheidsrechter ten Brake. De ingevallen Gerben Slomp gaf een prima voorzet op Robin Okken maar deze schoot rakelings voorlangs. Na 5 minuten spelen ontspon zich een alleraardigst buitenspel discussie tussen beide teams en de scheidsrechter. Aanvoerder Boertien moest zich hiervoor melden bij de leidsman.

Vervolgens was het Patrick Poeste, die vreemd ging uit verdedigen en de trainer merkte hierover op dat hij geen tikkie-takkie-truukie voetbal moest gaan spelen en het simpel moest houden. Gevolg was ook dat keeper Schraa hierdoor in de problemen werd gebracht door Jarno Prijs, waardoor Schraa de bal maar verder over de zijlijn schoot. Trainer Kramer zag wat er gebeurde en wisselde daarom Tim Luten in voor een volgende reservespeler. Vervolgens wisselde ook coach Benjamins Stefan Hoogeveen in voor spits Hermann Klomp.

Ook mocht A-speler Mike Wachtmeester zijn invalbeurt maken voor A-speler Yorian Guichelaar. Na een kwartier spelen had Hermann Klomp de grote kans om te scoren maar niet onbaatzuchtig gaf hij de bal af. Hieruit werd door Raymon Koekoek niet gescoord. Ook Jarno Prijs had meerdere keren de kans om te scoren, maar wilde dit vaak te fraai doen, waarbij hij het scoren uit het oog verloor.

Halverwege deze helft speelde Raymon Koekoek zichzelf goed vrij en gaf een goede assist op Jarno Prijs, die hieruit nu wel makkelijk de 2-3 liet aantekenen. Ook de moegestreden Koops werd vervangen door jeugdspeler Robin Smit. Deze Smit kreeg direct een grote kans op aangeven van Jarno Prijs maar schoot net naast. Elim dacht dat het op rozen zat maar door steken te laten vallen in de centrale verdediging wist zowaar Robin Okken bijna weer de gelijkmaker te scoren. Aanvoerder Boertien kon nog net op tijd zijn puntje van de teen tegen de bal krijgen en deze tot corner verwerken, dachten de Pessenaren, maar de scheids besliste een achterbal. De voortzetting hieruit bracht de genadeklap, want uit een lange bal, die bij Jarno Prijs terecht kwam, werd er slecht verdedigd. Zo kon aanvoerder Wesley Boertien uit de kluts rondom keeper Roy Schraa de 2-4 op zijn conto schrijven. De rest was eigenlijk nog bijzaak en over en weer waren er nog meerdere kansen. Tot slot moest rechtsachter Mike Wachtmeester nog een keer aan de rem trekken en kreeg hiervoor de tweede gele kaart in deze wedstrijd. In de extra tijd was het Hermann Klomp, die op aangeven van Jarno Prijs de 2-5 scoorde omdat Pesse nog volop in de tegenaanval zat en vandaag onvoldoende antwoord had op de snelle Prijs. Zaterdag 19 augustus speelt Elim in de finale tegen sc Lutten, wat ook een gevaarlijke outsider is te noemen. We zien u graag op het sportpark van SCN in Nieuwlande.

Verslag: Henk Veld – Foto`s: Marcel Uiterwijk

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord