HODO herstelt zich op eigen terrein

Clubmensen / selectiespelers gezocht
18 augustus 2017
Elim efficiënter na de rust als sv Pesse
18 augustus 2017

HODO herstelt zich op eigen terrein

Thuis spelen brengt normaliter het voordeel met zich mee dat men voor eigen publiek speelt. Sportpark het Hoge Bos in Hollandscheveld bracht dan ook flink wat toeschouwers op de been. Hodo had dan ook wat goed te maken voor dit publiek, aangezien het afgelopen zaterdag bijna kansloos was tegen Pesse. Het verloor die wedstrijd dan ook met 2-0.

Het team van trainer André Blom begon dan ook in een compleet andere opstelling voor de wedstrijd tegen SCN. Iets wat niet direct het gewenste resultaat bracht. Het begon voor team SCN wel voorvarend, want in de 20e minuut was het al raak voor het Geel-Zwart van SCN. Rolf Elema maakte fraai de 0-1. Met een stiftje passeerde hij Marcel Pol, de goalie van sv HODO.

Terwijl uw verslaggever nog aan het schrijven was, bracht Timon Smeding de score al weer op een gelijke stand. Na een dieptepasse ontving Smeding de bal waarop hij besloot te schieten. Het schot werd hierbij iets van richting veranderd, waardoor SCN-keeper Leon Reitsma kansloos was.

Een paar minuten later was het wederom raak voor Timon Smeding. Een prachtige vrije bal verdween in de rechterbovenhoek hoek. Zo stond de stand al na 26 minuten op 1-2. HODO bracht met het vertoonde spel behoorlijk meer dan in haar eerste wedstrijd. Zo blijkt maar weer dat het toernooi, wat soms omschreven wordt als het toernooi der voorbereiding, toch een meerwaarde heeft zo vroeg in het seizoen.

Roel Smand, trainer van SCN, kon met zijn team niet veel meer opbrengen dan enkele schaarse kansen, waarbij helaas de afronding debet was aan het maken van een doelpunt. HODO was vandaag effectiever in de afronding wat al voor rust resulteerde in opnieuw een goal voor de gastheren. Via Wesley Annen bouwde HODO de voorsprong verder uit. Hij zorgde in de 35e minuut voor de verdiende 3-1 voorsprong. Met deze stand gingen beide ploegen rusten.

SCN schakelde in de tweede helft een tandje bij. Zelf de assistent grensrechter werd gewisseld, wat er voor zorgde dat good old Eddie Slomp de vlag namens SCN ter hand nam. Een en ander bracht waarschijnlijk wel verwarring binnen het team van HODO. Na precies een uur voetbal resulteerde het in een tweede goal voor de elf van Nieuwlande. Een overduidelijke handsbal binnen de zestien bracht HODO nog enigszins aan het wankelen. Scheidsrechter Lubberts, die overigens grossierde in het geven van gele kaarten, kon niet anders dan een strafschop toekennen. De vrije trap vanaf elf meter werd daarna koelbloedig ingeschoten door Stefan Bruinsma. De stand werd zodoende terug gebracht naar 2-3, waardoor SCN nog ging geloven in een beter resultaat.

Er waren kansen over en weer en toen SCN met een behoorlijk schot van afstand richting de HODO goal leek te scoren, werd de redding van het toernooi, tot dusver, geboren. Met een fabuleuze redding van Peter Veld op de lijn bleef het echter bij 2-3. Veld zorgde persoonlijk voor deze tussenstand. Zijn katachtige omhaal vlak voor de krijtlijn werd dan ook met gepast applaus beloond.

Voor SCN was dit ogenschijnlijk een teken dat het niet meer zou lukken en de druk zakte langzamerhand wat af. Boy Schonewille zorgde in de 66e minuut dan ook voor de beslissing. Hij bracht HODO de uiteindelijke winst door een vierde goal te maken. HODO won uiteindelijk vrij gemakkelijk van SCN met 4-2.

Hierdoor ontstaat voor zaterdag 19 augustus dé derby op een finaledag. HODO mag dan aantreden tegen haar dorpsgenoot Hollandscheveld. Dan zal worden beslist of de zaterdag of zondagtak op een vijfde danwel zesde positie zal eindigen. De aftrap van deze partij is om 16:30 uur op het sportpark van SCN in Nieuwlande.

Verslag: Robert Seinen – Foto`s: Marcel Uiterwijk

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord