Arhur van de Veen: ‘De eerste vijf moet haalbaar zijn voor SVV’04’

Elim efficiënter na de rust als sv Pesse
18 augustus 2017
Wat zou jij graag zien op FC12.nl?
19 augustus 2017

Arhur van de Veen: ‘De eerste vijf moet haalbaar zijn voor SVV’04’

Bij SVV’04 staat dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep: Arthur van der Veen (49) uit Coevorden. Na clubs als vv SVBO, Germanicus en Sc Erica te hebben getraind, kijkt hij er naar uit om de competitie te beginnen met de Schoonebekers.

Nieuwe club
Na een jaar een sabbatical te hebben genomen mag van der Veen eindelijk weer aan de slag. Hij heeft de club uit Schoonebeek dan ook goed kunnen volgen gedurende het vorige seizoen. ‘Veel mensen vragen me hoe het is om terug te keren bij mijn oude club. Ik ben van origine een Schoonebeker, maar woon daar al meer dan twintig jaar niet meer. In een verleden ben ik als trainer wel actief geweest voor SC. Oranje, maar niet voor SVV’04. Eigenlijk is het dus een nieuwe vereniging waar ik voor de groep zal staan.’ Zijn eerste indruk is heel positief. ‘Het is een levendige club met een prachtige accommodatie en trainingsmogelijkheden. Daarnaast staat een gretige groep spelers te trappelen om het veld weer op te mogen’, aldus de Coevordenaar.

De selectie van SVV’04 is grotendeels intact gebleven. De club haalt geen spelers van buitenaf en het verloop is minimaal. Er stroomt een aantal jongens uit de jeugd door naar de selectie, iets waar van der Veen een groot voorstander van is. ‘Dat heb ik op dezelfde manier gedaan bij mijn vorige verenigingen en het bevalt heel goed!’

SVV’04 speelt ook in het nieuwe seizoen in de derde klasse zondag. ‘Een mooie competitie met veel derby’s. Daarnaast komt ook een groot aantal verenigingen uit de regio Oost.’ Van der Veen: ‘Over het algemeen verwacht ik uit die regio toch de wat beter voetballende ploegen.’

Eerste vijf
Van der Veen hoopt ook dit seizoen spelers individueel en als collectief beter te maken. Volgens hem ligt daar ook zijn kracht. ‘Ik eis veel van de spelers, maar plezier is ook heel belangrijk’. Zelf verwacht hij dat zijn ploeg mee zal spelen om de bovenste vijf plaatsen.

Foto: website SVV’04

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord