Hollandscheveld wint derby in Nieuwlande

SCN wint thuis van Tiendeveen
20 augustus 2017
Noordscheschut wint overtuigend van Pesse
20 augustus 2017

Hollandscheveld wint derby in Nieuwlande

De wedstrijd  om de vijfde en zesde plaats van het Prent dorpentoernooi is de El Classico van Hollandscheveld. Een wedstrijd tussen Hodo en Hollandscheveld.

De eindrankschikking mag dan niet bepaalt de reden zijn, maar de de onderlinge “strijd” was gezond aanwezig. Hodo begon aanvallend wat leide tot een goede kans voor Ricardo Benjamins.
In de 19e minuut was het Wesley Annen die met en schitterende vrije bal de score opende. Zo was de wedstrijd al snel open en kon Hollandscheveld al vroeg op jacht naar een gelijkmaker. Na wat mogelijkheden heen en weer sloeg eventjes de vlam in de pan nadat Robin Bijl namens Hollandscheveld een vervelende overtreding maakte op Peter Veld van HODO. Het brandje werd snel geblust door de prima leidende scheidsrechter Schulte.Hollandscheveld kreeg daarna een prima kans uit een corner van Bryan Okken. Helaas moest men de verdiende gelijkmaker nog even uitstellen. Hollandscheveld schakelde fysiek een tandje bij. HODO kwam goed weg toen Robin Bijl een niet te missen kans torpedeerde tot een giga misser. Wesley Annen volgde een minuut later dit voorbeeld.

De tweede helft was nog maar net gestart toen de eerder genoemde Robin Bijl de 1-1 liet aantekenen. Na een razend snelle aanval vanaf de rechterkant was HODO even de weg kwijt en zorgde Bijl terecht voor de gelijke stand.
De prestige-strijd kon weer beginnen voor beide teams en het was voor de grote groep supporters dan ook een zeer aantrekkelijke wedstrijd om te volgen.

Julian Pol maakte een stevige overtreding op Michel Mol wat hem op terechte een gele kaart kwam te staan. Hierbij blesseerde hij zichzelf dusdanig dat hij ongedwongen moetst wisselen.
In de 53e minuut kwam Hollandscheveld dan toch op een verdiende voorsprong Na een snelle uitval maakte Rob van Eck de 2-1. HODo ging, ondanks de tweede tegenstreffer, beter voetballen wat resulteerde in een licht overwicht. Hierbij kwam het overigens niet echt tot grote kansen. Hollandscheveld ontspon zich tot een counterploeg en zorgde er voor dat HODO niet met man en macht kon aanvallen. Op het moment dat dit wel gebeurde, sloeg Hollandshceveld genadeloos toe. Het was opnieuw Rob van Eck die HODO de das om deed. Hij scoorde op een prachtige wijze de 3-1. Hodo probeerde nog wel een aansluitingstreffer te forceren, maar het kwam niet verder dan een paar afstandsschoten en vrije trappen. Na deze onderlinge strijd mag Hollandscheveld zich terecht de winnaar noemen en eidingd het tijdens het Prent Dorpentoernooi op de vijfde positie. HODO neemt hierdoor de zesde plaats in de ranglijst in en zo kunnen beide teams zich opmaken voor de competitie.

Tekst: Robert Seinen
Foto’s: Marcel Uiterwijk

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord