Noordscheschut wint overtuigend van Pesse

Hollandscheveld wint derby in Nieuwlande
20 augustus 2017
SC Elim winnaar tweede editie Prent Dorpentoernooi
20 augustus 2017

Noordscheschut wint overtuigend van Pesse

Zaterdag 19 augustus heeft Noordscheschut, op een goed gevuld sportpark te Nieuwlande, afgetekend gewonnen van Pesse, uitkomend in de 4e Klasse E. Zodoende behaalde de equipe van André Mulder de derde plaats op de tweede editie van het Prent Dorpentoernooi. Pesse werd op alle fronten overklast. En het was dat er tal van kansen gemist werden door Noordscheschut, anders was de score nog veel hoger uitgevallen.

 Alleen al in de eerste twintig minuten werden er vijf dotten van kansen gemist. Met name Arend Schonewille was meerdere malen dicht bij de openingstreffer, maar Schonewille wist het net keer op keer niet te vinden. In de de 26e minuut was Pesse aan de overzijde ook dicht bij een treffer, maar vanuit een corner werd de onderkant van de lat geraakt en de rebound was een prooi voor sluitpost Jeffrey Koster. Hierna waren de mogelijkheden weer voor Noordscheschut, maar ook Jos Kroezen en Rijnald Vos wisten niet te scoren. In de 35e minuut was het dan toch raak. Kroezen werd de diepte ingestuurd en tekende beheerst de 1–0 aan. Op slag van rust viel ook de 2–0. Een prima actie van de goed spelende Geronimo Maulany stelde opnieuw Kroezen in staat om te scoren.

Het eerste kwartier naar de tweede helft bleef Noordscheschut de bovenliggende partij, maar de score werd nog niet verder uitgebreid. Nadat de Schutters eerst nog de lat hadden geraakt, werd het enkele minuten later 3 – 0 door Rijnald Vos. Opnieuw was het Kroezen die de diepte in werd gestuurd. Hij legde het leer af op de mee-opgestormde Vos, die op zijn beurt het net vond.

Hierna regen de kansen zich aaneen voor Noordscheschut. En door een treffer van de ingevallen Kevin Koster (4-0), die met een knappe kopbal de keeper verschalkte, een benutte strafschop van Jos Kroezen (5-0), nadat Vos onreglementair werd gevloerd en een treffer van opnieuw Rijnald Vos, bracht Noordscheschut de 6–0 eindstand op het scorebord.

Noordscheschut heeft de derde plaats gehaald op het Prent-dorpen-toernooi. Vooraf niet het gewenste resultaat, maar het nieuwe voetbalseizoen is in ieder geval weer ingeluid.

Tekst: Ryan Prins
Foto’s: Marcel Uiterwijk

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord