Penalty’s beslissen ADO’20 en Spakenburg

Wat zou jij graag zien op FC12.nl?
19 augustus 2017
v.v. Eemdijk wint verdiend van s.v. Argon
20 augustus 2017

Penalty’s beslissen ADO’20 en Spakenburg

Aan de rand van Heemskerk ligt het iet wat winderige Sportpark de Vlotter van ADO ’20. Met een tribune voor zeker 1000 man, is het ook een grote club te noemen net zoals de tegenstander. Echter is de animo niet groot voor de wedstrijd met een mannetje of 300.

De wedstrijd tussen de kampioen van de Hoofdklasse zondag en degradant van de Tweede divisie is op voorhand een wedstrijd om naar uit te kijken.

Om 17:00 is de aftrap en vanaf het eerste moment laat Spakenburg zien dat het maar voor één ding kwam: De volgende ronde in de KNVB Beker!

Na 5 minuten ligt de eerste bal al in het netje, Philip Ties is de maker uit een corner, 0-1. ADO ’20 kan weinig brengen en komt niet verder dan een gevaarlijk indraaiende vrije bal na ruim een half uur. Het is een gezapig potje wat zich vooral op het middenveld afspeelt.

In de tweede helft probeert ADO ’20 meer de aanval te zoeken wat tot een open wedstrijd zorgt. Uit een vrije bal in de 71e minuut maakt Raymond de Waard, na een afgeslagen bal, 1-1! Kansjes blijven over en weer komen, maar binnen de 90 minuten komt er geen beslissing.

De eerste kans van de verlenging is voor Spakenburg, waarbij de bal op de lat komt maar dé kans van de verlenging komt op naam van ADO ’20. Met twee man alleen voor de keeper krijgen ze de bal er niet in!  Zo eindigt de verlenging met dezelfde stand als het begon, 1-1. Na het nemen van strafschoppen eindigt de wedstrijd in 10-11 voor Spakenburg, waarbij zij zich voor de tweede rond plaatsen.


Tekst en Foto’s: Joost Scheepmaker

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord