SCN wint thuis van Tiendeveen

Regio’s Zwolle en Utrecht nu ook op FC12.NL!
20 augustus 2017
Hollandscheveld wint derby in Nieuwlande
20 augustus 2017

SCN wint thuis van Tiendeveen

Op het eigen sportpark in Nieuwlande mocht SCN enigzins proberen de spreekwoordelijke eer te redden. Het deed in deze partij wat er van hen verwacht werd en zodoende eindigde het team van trainer Roel Smand op een zevende plaats. Tiendeveen, met leidsman Michel van Essen op de bank, moest hierdoor genoegen nemen met een achtste plaats.

Al in de 11e minuut deed SCN van zich spreken. Jeffrey Marsissen scoorde op een sublieme manier de eerste goal voor SCN. Voetballend waren de mannen in het geel-zwart tot dan ook behoorlijk beter dan de opponent Tiendeveen. Het kreeg na deze vroege treffer nog enkele riante mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen.

De ongeschreven wet liet echter ook vandaag zichzelf weer gelden en het was dan ook in de 16e minuut al weer gelijk. Tiendeveen kreeg uit de eerste de beste kans dan ook loon naar werken. Justin Lunenborg liet voor zijn team dan ook vreugdevol de 1-1 aantekenen.

In het verloop van deze eerste helft liet SCN af en toe toch wel zien dat het van goede wil was. Het wilde het eigen publiek dan ook een prettige wedstrijd bieden, iets wat Tiendeveen met werkend voetbal probeerde te verstoren. Het hield dit dan ook bijna de gehele eerste helft vol. Bijna, want SCN zocht de kleedkamer op met een 1-2 voorsprong. Stefan Bruinsma werd vlak voor het rust-signaal de diepte in gestuurd en de uitkomende goalie van Tendeveen werd met een prachtige stiftbal verschalkt. Zodoende smaakte de thee voor SCN waarschijnlijk net iets zoeter dan voor Tiendeveen.

Nieuwlande kwam dan ook gedreven de kleedruimte uit en liet deze gedrevenheid gelijk spreken op het veld. Ferdy Tolman maakt al snel de 1-3 en zo ging het publiek zich opmaken voor een monster zege. Juist die verwachting was het welke ook het team van SCN de das om deed. Voetballend werd het allemaal iets minder en ook Tiendeveen leek niet echt van plan om volop te strijden voor een hogere eindpositie dan de laatse.

De vermoeidheid sloeg overigens bij beide teams ook toe en zo blijkt toch ook dat het om een voorbereiding gaat. Spelers die bij wijze van spreken vanuit het vakantie vliegtuig rechtstreeks op het veld stappen en een dag later de koffers nog moeten afhalen. Het kwam het spelbeeld niet echt ten goede, maar SCN liet toch zien dat het de voorsprong wilde behouden. Stefan Bruinsma bracht in de  85e minuut de eindstand van 1-4 nog op hetscorebord en zo werden de plaatsen zeven en acht ingenomen door respectievelijk SCN en Tiendeveen. Het toernooi zit er op en beide trainers kunnen de balans opmaken voor de komende competitie.

Tekst: Klaas Veldhuis
Foto’s: Marcel Uiterwijk

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord