ASV de Dijk wint derby tegen AFC in de KNVB Beker

Goudgele rakkers langs het veld bij SV Grenzland Twist
21 augustus 2017
Van der Scheer: ‘Van keeper naar spits bij Valther Boys’
22 augustus 2017

ASV de Dijk wint derby tegen AFC in de KNVB Beker

Het seizoen is gisteren dan na ruim 9 weken geen amateurvoetbal weer begonnen. De stadsderby AFC-ASV de Dijk was de 1e wedstrijd in de race naar alle landelijke verenigingen bezocht te hebben voor juni 2018 (in totaal nog 52 amateurverenigingen te gaan). Oké, dat is niet helemaal waar aangezien AFC 1,5 jaar geleden al bezocht werd tegen WKE dat 2 maanden later failliet ging.

Rijke traditie
AFC is een traditieclub met een rijke historie en waar bekende Nederlanders als Ronald de Boer en Jack van Gelder supporter van zijn. De eerstgenoemde was ook daadwerkelijk aanwezig om een cheque uit te rijken aan iemand die iets doet om kinderen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid te geven om te kunnen sporten. Tegenstander ASV de Dijk was 7 jaar geleden nog een 4e klasser en is dankzij een geldschieter die zo snel mogelijk naar het betaalde voetbal wil omhoog gegaan! Grote namen als Jack Tuyp, Jeroen Verhoeven, Harry Zwarthoed, Maarten Woudenberg, Achmed Ahahaoui en Abderrahim Loukili hebben voor dit project gekozen en het mag dan ook geen verrassing zijn dat de ploeg van Jochem Twisker (ex Spakenburg) direct wil meedoen om de bovenste plekken.

Tijdens de wedstrijd was al gauw duidelijk dat ASV de Dijk zeer geduldig de bal rond speelt. Zeker in het 1e kwartier kon AFC daar weinig tegenover zetten en mochten ze nog tevreden zijn met 0-0 nadat er al 2 1 op 1 kansen zijn verprutst door de Dijk. Pas na een kwartier beet AFC iets meer van zich af en werd het wat meer een open wedstrijd. Nadat AFC een 1 op 1 kans dr niet in kreeg mochten we gaan rusten met een 0- 0 stand.

In de 2e helft probeerde Ton du Chatinier (de trainer onder wiens leiding FC Utrecht met 4-0 van Celtic won) de wedstrijd dood te maken door nog 2 aanspeelpunten in de aanval te zetten die wel veel fysiek hebben maar totaal niet kunnen voetballen. Gevolg is dat we tot minuut 73 moesten wachten voordat er een fatsoenlijk uitgespeelde kans kwam. Inmiddels werd de vrees voor verlengen groter. (Ik hou van verlengen en strafschoppen maar niet als Ajax 6 kilometer verderop tegelijkertijd speelt) Gelukkig was een speler van AFC zo aardig om een 2e gele kaart te pakken waardoor ASV de Dijk in overtal 2 keer kon toeslaan voordat minuut 90 bereikt werd.  0-2 werd dus de eindstand en hoewel het nog niet te zeggen is of de promovendus uit Amsterdam Noord een duidelijke titelkandidaat is was wel duidelijk te zien dat er meer kwaliteit in zit dan bij AFC. Maar ik denk dat ze dat bij AFC helemaal niet erg vinden want als er 1 ding is wat ze niet willen dit seizoen dan is het kampioen worden en promoveren naar de Jupiler League.

 

Tekst en foto’s: @theheeenry

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord