Van der Scheer: ‘Van keeper naar spits bij Valther Boys’

ASV de Dijk wint derby tegen AFC in de KNVB Beker
21 augustus 2017
Wordt uw onderneming ‘Official Partner’ van FC12.NL?
22 augustus 2017

Van der Scheer: ‘Van keeper naar spits bij Valther Boys’

VV Valther Boys staat weer te trappelen om te beginnen met het nieuwe seizoen. Dit seizoen speelt de vereniging, na een jaar vijfde klasse, weer in de vierde klasse zondag. Roy van der Scheer is één van de spelers die het mag laten zien. Na een vervelende enkelblessure hoopt hij snel terug te zijn. Nu als spits om vooral veel goals te maken!

Van der Scheer (26) woont samen met zijn vriendin Suzanne in Valthe. Na een aantal jaren bij het kadaster in Groningen te hebben gewerkt, pakt hij na de zomer zijn PABO studie weer op. Naast het voetballen is hij actief in de band ‘5th Wheel’ dat momenteel boven verwachting draait! Omdat hij veel moet optreden, sluipt een training er weleens bij in. Ook het wakker worden op zondagmorgen verloopt niet altijd soepel. Toch laat hij zijn team niet in de steek en doet hij zijn uiterste best!

Terug in de vierde klasse
Het afgelopen seizoen volgens van der Scheer is exact verlopen zoals gehoopt. ‘Na de onverwachte degradatie naar de 5e klasse moest er ‘’gewoon’’ weer gepromoveerd worden. Met de straf die de KNVB aan WKE’16 oplegde, was de kampioen op voorhand al bekend. Een grote domper omdat direct promoveren er dus al niet in zat. De 2e plaats was dus het maximaal haalbare. Die plek leverde 2 kansen op om te promoveren. Als het in de eerste ronde niet was gelukt, konden we via een herkansing alsnog promoveren. Aan het eind van de rit stonden we waar we wilden staan. In de strijd om de tweede plaats werd het verschil gemaakt in de onderlinge zes punten wedstrijden. Witteveense Boys (3e) werd twee keer verslagen en tegen Weiteveense Boys (4e) werden vier punten gepakt. Tegen WKE’16 hebben we laten zien dat we ‘’the best of the rest’’ waren. Op het kamp bleef het tot de laatste 10 minuten spannend. Thuis bogen we een uitzichtloze 0-3 achterstand nog voor rust om tot 2-3. Na rust hadden ze niets meer te vertellen maar het houtwerk en de keeper stonden ons veelal in de weg. Jammer maar des te leuker om het dit jaar opnieuw te proberen. In de nacompetitie troffen we een goede, voor ons onbekende, ploeg. Met 2 touringcars werd er naar Sint Jabob afgereisd. In een redelijk gelijkwaardige wedstijd trokken wij d.m.v. een wereldgoal aan het langste eind, 0-1. Thuis maakten we het redelijk simpel af. Gezegd moet worden dat de tegenstander veel mensen mistte i.v.m. het kaatsen. Een sport die in Friesland nog meer leeft dan voetbal. Na een afgetekende 8-2 overwinning mochten we na een lang seizoen eindelijk de kar op. Voor mijzelf was het allemaal nog emotioneler. De laatste training voor de nacompetitie scheurde ik mijn enkelbanden. En daar zit je dan.. Gelukkig hebben de jongens het super gedaan en zijn we denk ik meer dan terecht terug in onze 4e klasse’, Aldus van der Scheer.

Dit seizoen
Een voorspelling durft de Valthenaar nog niet te doen. ‘Ik vind voorspellingen doen op ons niveau redelijk lastig. Je weet niet wat andere teams er aan spelers bij hebben gekregen. Wij leveren met onze topscorer Tommy en aanvoerder Yordy twee sterkhouders in. Zij gaan in de ochtend voetballen i.v.m. veranderende privéomstandigheden. Valther Boys is een echte dorpsclub. Er verandert over het algemeen dus niet zo veel. Positief is dat de jo19 jongens de stap naar de senioren gaan maken. Er komen ongeveer 10 jeugdspelers over naar de senioren. Een aantal daarvan zullen met de selectie mee gaan trainen/spelen. In de breedte worden we dus sterker. Het is aan de nieuwe trainer, Cor Huls, om de gaten op een goede manier in te vullen. Als ik de indeling bekijk denk ik dat er voor ons ruimte genoeg is om in de middenmoot te eindigen. Op ons niveau hangt er veel af van schorsingen, blessures en een beetje geluk. Qua selectie kunnen we van iedereen winnen maar voornoemde factoren hebben ook veel invloed. Hopelijk beginnen we met 3 punten. Een beetje vertrouwen en de wind in de rug is altijd prettig.’

Doelstelling
Van der Scheer: ‘De doelstelling moet vooral zijn dat we het gat van de vertrekkende jongens gaan opvangen. Hopelijk zetten we het plezier van vorig seizoen voort. Welke eindrangschikking daarbij hoort zien we wel. Ik verwacht dat we niet hoeven te vrezen voor degradatie. Een plekje bovenin de middenmoot is denk ik realistisch. Persoonlijk hoop ik vooral fit te blijven en veel doelpunten te maken. Ik ben 7 jaar de keeper van het eerste geweest. Sinds kort ben ik spits omdat mijn heup versleten is en dus het keepen onmogelijk is geworden. Het vele vallen doet pijn maar voetballen gaat prima. Vorig seizoen heb ik mijn rentree in het eerste als speler gemaakt. Ik kwam er steeds beter in en uiteindelijk ben ik een vaste waarde geworden. Als Gertjan niet oppast word ik dit jaar topscorer, haha.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord