Richard Fuhler – EHS’85- ‘Ik verwacht een mooi seizoen!’

Fotoreportage: Sneker derby op veld 4!
22 augustus 2017
Leuk voetbal en mooie goals bij UVV- OSV NiTa
24 augustus 2017

Richard Fuhler – EHS’85- ‘Ik verwacht een mooi seizoen!’

Het voetbalseizoen staat voor de deur. Ook bij voetbalvereniging EHS’85 keert iedereen langzaam maar zeker terug van vakantie. Vandaag spreken we Richard Fuhler (25) die al bijna 10 jaar in het eerste elftal speelt van de blauw-witten.

Net tekort
Vorig seizoen eindigde EHS’85 als zesde in de  Vierde klasse. ‘Het begin van de competitie was erg moeizaam en we pakten weinig punten. We hadden een hele nieuwe groep en vooral een hele jonge groep. Dit had uiteraard tijd nodig om te wennen. Nog voor de winterstop begon het te draaien en deden we nog lang mee om een periode waarin we uiteindelijk toch moesten afhaken. Dit gebeurde twee wedstrijden voor het einde van het seizoen. Achteraf had er misschien meer ingezeten maar mogen absoluut niet ontevreden zijn met een zesde plek’, zo vertelt Fuhler.

Sterkere competitie
Fuhler: ‘Het komende seizoen hebben we een prachtige competitie. Met veel clubs in de buurt. Veel clubs die we vorige jaar troffen, staan dit jaar ook weer op het lijstje. Ik denk wel dat de competitie sterker is geworden. Ik verwacht dat WKE’16 en Titan voor de titel zullen gaan, maar het kan maar zo zijn dat er leuke verrassingen tussen zitten.

Weinig wisselingen
EHS speelt dit seizoen met grotendeels dezelfde selectie. Milos Oluic verruilt de club voor vv Weerdinge en Sander Katoen en Martijn Korthuis doen een stapje terug doen. Daarentegen komen Tim Smit en Ricardo Gelijk de club versterken. Zij speelden vorig seizoen voor SVBC uit Barger Compascuum.

Doel
Fuhler is van mening dat zijn ploeg zich sowieso moet handhaven. ‘Het tweede seizoen is vaak lastiger dan het eerste. Als wij deze groep kunnen behouden de komende jaren, met misschien een paar nieuwelingen, dan kunnen wij zeker mee doen in de top van de 4e klasse.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord