Marwin van der meer: ‘Belangrijk zijn en veel scoren voor vv DZOH’

Leuk voetbal en mooie goals bij UVV- OSV NiTa
24 augustus 2017
USV Hercules wint na verlenging van vv Dongen
25 augustus 2017

Marwin van der meer: ‘Belangrijk zijn en veel scoren voor vv DZOH’

Vv DZOH is één van de grootste verenigingen in de regio zuidoost Drenthe. Sinds een paar jaar speelt de hoofdmacht haar wedstrijden in de tweede klasse zaterdag. Vorig seizoen draaide het team van trainer Martin Drent mee in de subtop. Vandaag spreken we Marwin van der Meer over de kansen van DZOH in het nieuwe seizoen.

Van der Meer (26) gaat zijn negende seizoen in als speler van de eerste selectie. Inmiddels loopt hij alweer twintig jaar bij de Geel-groenen uit de Rietlanden. Naast voetballen is hij ook actief als bestuurslid van de supportersvereniging.

Dicht bij elkaar
Vorig seizoen eindigde DZOH in de subtop van de tweede klasse. Van der Meer: ‘Vooraf hadden we al door dat het lastig in te schatten was hoe de competitie zou gaan verlopen, al gauw hadden we door dat bijna alle ploegen aan elkaar gewaagd waren. Of je nou bij de nummer 3 van de ranglijst of de nummer 12 op bezoek ging, je wist van tevoren dat het lastig zou worden. Uiteindelijk bleek dit ook de realiteit te zijn. Het werd een competitie waarin het elke week stuivertje wisselen was qua ranglijst, dit blijkt ook uit de eindrangschikking waar veel ploegen dicht bij elkaar zijn geëindigd. Ondanks de wisselvalligheid gedurende het seizoen hebben we tot het laatste moment meegedaan om de prijzen, maar zat een toetje van de competitie er helaas niet in. Toch denk ik dat we tevreden kunnen zijn met de behaalde vijfde positie en was het missen van promotie achteraf niet heel erg gezien de ontwikkelingen in en rond het team.’

Jonge selectie
Net zoals vorig jaar is het lastig aan te geven wat de verwachtingen zijn voor ons. Wij gaan er blanco in en na een aantal wedstrijden zullen we kijken welke doelen we kunnen stellen. Uiteraard gaan we elke wedstrijd vol voor de winst, maar is het even afwachten hoe we er als team voor staan. Ons team heeft een aardige metamorfose ondergaan en gaan we met een hele jonge selectie de competitie in. We gaan qua ervaring niet alleen Roy Stroeve en Berry Hoogeveen missen, maar is het gemis van de ervaring van vertrokken spelers als Olaf Roos, Tim Middeljans en Jan Velema niet te onderschatten. Daarvoor hebben we wel een aantal gretige jonge honden teruggekregen, maar met een gemiddelde leeftijd van amper 21 jaar staan we voor een mooie uitdaging. Zelf denk ik dat de competitie weer onvoorspelbaar zal zijn, met wederom het gegeven dat iedereen van iedereen kan winnen. Ik kijk uiteraard erg uit naar een nieuw seizoen en vooral naar de derby’s met Drenthina en het ‘nieuwe’ FC Klazienaveen. Dit zijn toch de wedstrijden waar je het als voetballer voor doet, qua publiek, sfeer, maar ook de onderlinge strijd tussen bekenden van elkaar’, aldus van der Meer.

Mooi seizoen
Volgens Van der Meer is de doelstelling om een solide seizoen te draaien. ‘Ik heb veel vertrouwen in de ploeg en ga ervan uit dat we een mooi seizoen kunnen draaien. Persoonlijke doelen zijn voor mij om weer een veel scorende spits te worden en als één van de ervaren jongens een belangrijke rol te spelen voor het team. Ik ga ervan uit dat wij een mooi seizoen tegemoet gaan met voldoende uitdagingen en dit zal dan moeten resulteren om elke zaterdag weer met plezier de wei in te gaan.’

‘Graag zie ik jullie terug op ons mooie sportpark om van een leuke pot voetbal te genieten. DZOH staat vaak garant voor spectaculaire duels, dus kom dat zelf eens ervaren!’ Zo besluit de 26 jarige spits.

Foto: Marwin van der Meer

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord