USV Hercules wint na verlenging van vv Dongen

Marwin van der meer: ‘Belangrijk zijn en veel scoren voor vv DZOH’
24 augustus 2017
Edfrin Silvania: ‘Bovenin meedraaien met vv SVBO’
25 augustus 2017

USV Hercules wint na verlenging van vv Dongen

Op een woensdag helemaal naar Utrecht rijden om naar één van de oudste clubs van het land te gaan. Je zou zeggen,  ‘Je bent knettergek bezig’, maar Utrecht is anderhalf uur rijden en het was een 18:00u wedstrijd. Dus het proberen waard!

USV Hercules bestaat al sinds 1882, maar in tegenstelling tot vele andere dino’s in het amateurvoetbal, heeft deze vereniging weinig grote successen gekend. De club telt wel ongeveer 2500 leden, wat heel veel is voor een amateurclub. In de eerste ronde van de KNVB beker versloeg de club, waar ik van mijn 14e tot 22e steevast elke week kwam, ACV met 0-3. Uit de beelden bleek dat dat ook nog volledig terecht was. Tegenstander vv Dongen had die andere promovendus DOVO met maar liefst 5-2 opgerold. Of dat nou puur toeval was of dat die zondagsclubs  daadwerkelijk zo sterk zijn, dat was mijn vraag voorafgaand aan deze wedstrijd!

In de eerste helft bleek waarom Hercules met 0-3 won! Met een hoog baltempo en bij vlagen zeer goed positiespel, werd Dongen overlopen en bij rust mocht Dongen tevreden zijn dat het máár 1-0 was. Direct na de thee werd het 2-0 en was de gedachte dat het voorbij was zeer nabij. Totdat Dongen uit het niets op 2-1 kwam en ze er ineens weer in begonnen te geloven. De 2-2 viel daarna dan ook snel en een verlenging was het gevolg. In deze verlening bleek dat Hercules vooral conditioneel beter was. Dongen had al veel moeite gedaan om de 2-2 te forceren en moest zich in het eerste kwartier al gewonnen geven. In no time werd het 4-2 voor Hercules en konden ze in het twede kwartier de wedstrijd rustig uit spelen. USV dus door in de beker!


Tekst & foto’s: @theheeenry

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord