Niek Haan: ‘Plezier hebben en belangrijk zijn voor vv Drenthina!’

Edfrin Silvania: ‘Bovenin meedraaien met vv SVBO’
25 augustus 2017
VV Hoogeveen TV – samenvatting HZVV – Hoogeveen (26-08-2017)
27 augustus 2017

Niek Haan: ‘Plezier hebben en belangrijk zijn voor vv Drenthina!’

Na een jaar in de eerste klasse te hebben gespeeld, degradeerde vv Drenthina eind vorig seizoen naar de tweede klasse zaterdag. De messen zijn geslepen en met een aantal derby’s in het vooruitzicht is de ploeg van Gerrie Benes er helemaal klaar voor! Vandaag spreken we met middenvelder Niek Haan.

Haan (25) speelt al vanaf zijn jeugd bij Drenthina. Ondertussen gaat hij zijn achtste seizoen in bij de hoofdmacht van de club. Meestal speelt hij als middenvelder, maar ook achterin kan hij prima uit de voeten.

Een lastig seizoen
‘We wisten van tevoren dat het vorig jaar een lastig seizoen zou gaan worden vorig jaar. Dat is uiteindelijk ook gebleken. Uiteindelijk zijn we op de dertiende plek geëindigd in de eerste klasse. We kwamen kwalitatief tekort en de blessures en schorsingen hielpen daarin niet mee. Ondanks dat is de sfeer altijd goed gebleven. We zijn hard blijven werken en ik denk dat we als ploeg zijnde ook wel stapjes gemaakt hebben. Het seizoen ervoor in de tweede klasse waren we erg lastig te verslaan en ook het afgelopen seizoen, ondanks het geringe aantal punten, hebben we niet vaak met grote cijfers verloren en zijn we niet vaak weggespeeld’, aldus de middenvelder.

Derby’s
Twee jaar geleden eindigde Drenthina als derde in de tweede klasse. Haan: ‘Ik denk dat de huidige tweede klasse met ploegen als Omlandia, Pelikaan S en het gefuseerde FC Klazienaveen een stuk sterker is ten opzichte van toen. Vorig seizoen speelden we nagenoeg alleen maar tegen ploegen uit Friesland en Groningen. Wat dat betreft is de tweede klasse voor ons een stuk aantrekkelijker. Het is zowel voor onszelf als voor het publiek natuurlijk hartstikke leuk dat we dit seizoen weer de derby’s tegen DZOH en Klazienaveen spelen.’

Wisselingen
Haan vindt het lastig om aan te geven waar de selectie momenteel staat. Vier spelers zijn inmiddels vertrokken: Silvan Reinders, Ali Arslan, Bas Boersma en Tom Brinks. ‘Bas en Tom hebben hier jaren als vaste waarde in het eerste elftal gespeeld. We leveren dus wel wat in. Aan de andere kant krijgen we er ook 4 nieuwe spelers bij. Onder andere drie jongens van vv Emmen die al een aantal jaar op eerste klasse niveau hebben gespeeld. We hebben, evenals vorig seizoen, niet zo’n hele brede selectie. Het is dus met name belangrijk dat iedereen fit blijft en we niet te veel domme kaarten pakken.’

Haan schat de tweede klasse kwalitatief hoger in dan twee jaar geleden. ‘We moeten wat nieuwe jongens inpassen en er zijn wat jongens teruggekeerd van langdurige blessures. We moeten gewoon zorgen dat we goed aan de competitie beginnen en van daaruit zien we wel wat er mogelijk is. Ik speel zelf in een controlerende rol en wil gewoon een lekker seizoen draaien, plezier hebben en belangrijk zijn voor het elftal.’

Haan: ‘Tot slot wil iedereen van harte uitnodigen om eens een wedstrijdje te komen kijken op ons prachtige sportpark.’

Foto’s: Niek Haan

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord