Germanicus heeft weinig moeite met sc Erica

Scherper Dedemsvaart verslaat Ruinerwold
27 augustus 2017
HZVV wint voor vijfde keer AH Offerein bokaal
27 augustus 2017

Germanicus heeft weinig moeite met sc Erica

Germanicus is tijdens het toernooi om de AH Offerein bokaal als derde geëindigd door een verdiende 3-0 zege op sc Erica. In het onderonsje tussen twee zondag tweedeklassers was Germanicus de betere ploeg en verzuimde het een ruime zege te behalen. Het gedegradeerde Erica beperkte zich voornamelijk verdedigen en kwam niet verder dan twee kleine kansjes. Op de overwinning van de ploeg van trainer Eric Prins viel dan ook niets af te dingen.

In het eerste kwartier in de strijd om de derde plaats tussen de tweedeklassers Germanicus en sc Erica gebeurde er weinig. In een laag tempo was de bal vooral op het middenveld en leden beide ploegen veel balverlies. Germanicus had nog de meeste dreiging, maar werd niet echt gevaarlijk. De Coevordenaren toonden zich echter wel erg effectief, want bij de eerste mogelijkheid was het wel direct raak. Na een voorzet van links tikte Pim van der Veen de bal aan, waarna Fabian Greve doelman Yannick Roling het nakijken gaf. Dat was een treffer uit het niets. Even later was er even dreiging van Erica via Quinten Vos, die via de kluts de bal bijna langs doelman Vincent Beugelink werkte, maar de goalie redde net. Germanicus zette aan en Erica kwam nauwelijks over de middenlijn. Na ruim een half uur drukten de Coevordenaren het overwicht in een tweede treffer uit. Pim van der Veen speelde zich vrij op de rand van het strafschopgebied en haalde doeltreffend uit en doelman Roling was kansloos. Erica gokte op uitvallen en Rick Tubben had de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar zijn inzet ging naast. Vlak voor rust gooide Fabian Greve de wedstrijd bijna definitief in het slot, maar zijn kopbal rolde naast.

De eerste tien minuten na rust zakte het tempo drastisch en viel er voor de toeschouwers weinig te genieten. De wedstrijd werd onder tropische omstandigheden gespeeld en Germanicus zat op rozen en sc Erica miste de kracht om het de Coevordenaren echt moeilijk te maken. De wedstrijd leefde daarna even op, toen Fabian Greve in kansrijke positie de bal tegen medespeler Pim van der Veen opknalde. Germanicus domineerde de partij, maar de eindpass ontbrak te vaak. De ploeg kwam vaak over de flanken door, maar het succesvolle vervolg kwam er vaak niet. Een kwartier lang gebeurde er weinig en werd er regelmatig gewisseld door beide trainers. De wedstrijd speelde zich vooral op de helft van Erica af, maar pas in de slotfase kon Germanicus weer gevaarlijk worden. Invaller Nance Hoogeveen werd uitstekend gelanceerd en helemaal vrij voor doelman Roling had hij de hoek voor het uitzoeken, maar hij miste. Toen Yorrick Doek niet meer verder kon, moest sc Erica de laatste tien minuten met tien man verder. De druk op het doel van Erica werd alleen maar groter en kansen kwamen er genoeg. Kansen voor Fabian Greve en Nance Hoogeveen waren niet aan de Coevordenaren besteed, zodat de schade voor Erica beperkt bleef tot twee tegentreffers. Toch moest Erica in de slotminuut een derde treffer incasseren. Kain Hoogeveen werd in het strafschopgebied neergehaald en arbiter Alberts gaf een strafschop. Harm Hendriks kende geen moeite met dit buitenkansje en bepaalde de eindstand op 3-0 voor Germanicus. De ploeg van Eric Prins werd derde en sc Erica eindigde op de vierde plaats.

Germanicus-sc Erica 3-0 (2-0)

  1. Fabian Greve 1-0, 36. Pim van der Veen 2-0, 89. Harm Hendriks (strafschop) 3-0. Scheidsrechter: Alberts. Geel: D. van Dijk (Germanicus), De Roo (sc Erica). Toeschouwers: 100.

Germanicus: Beugelink; Boer, D. van Dijk, Smit (56. Hendriks), R. van Dijk; Beeksma, K. Hoogeveen (76. N. Hoogeveen), Veldhuis (56. Tijsma), Greve; vd Veen, Verhoef (76. Abdisima).

Sc Erica: Y. Roling; Ties, J. Roling, de Roo (26. Lit), Wanders (46. Wellen); Mohlman (49. R. Roling), Vos (56. Venema), de Vries (75. Meeuwisse), Tubben, Doek, Koops.

Tekst & foto’s: Reinier de Boer

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord