Goede sfeer en veel bezoekers op ‘de Boshoek’ bij HHC Hardenberg

VV Hoogeveen TV – samenvatting HZVV – Hoogeveen (26-08-2017)
27 augustus 2017
Scherper Dedemsvaart verslaat Ruinerwold
27 augustus 2017

Goede sfeer en veel bezoekers op ‘de Boshoek’ bij HHC Hardenberg

Pal aan de N34 ligt ‘Sportpark de Boshoek’, de thuisbasis van de Hardenbergs Heemse Combinatie. In de volksmond ook wel HHC Hardenberg genoemd. De club speelt ook dit jaar weer in de Tweede divisie en mag het vandaag opnemen tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem.

Na het industrieterrein van Hardenberg te hebben gezien, kom ik uit bij ‘De Boshoek’. Een gigantisch sportpark met een zeer professionele uitstraling. Bij binnenkomst word ik ontvangen door één van de vrijwilligers en ontvang ik mijn perskaart. Gastvriendelijk en laagdrempelig zijn woorden die in mij opkomen. Ondertussen probeert één van de lotenverkoopster mij te voorzien van een aantal bonnetjes. ‘In ruil daarvoor mag je met  op de foto!’, zegt ze lachend. Wat mij opvalt is dat de sfeer uiterst positief is en dat mensen vertrouwen hebben in een goed resultaat.

Businessclub
Aangezien ik een ‘perskaart’ heb gekregen, besluit ik om een kijkje te gaan nemen in de Businessclub. Een mooie ruimte, waar het op dat moment nog niet druk is. ‘Straks in de rust is het hier wel vol hoor’, zo wordt mij verteld. ‘En na afloop mag iedereen hier gratis eten’. Dat belooft veel goeds!
De kopjes en schoteltjes zijn voorzien van het logo van de club en op iedere tafel ligt een opstelling om goed voorbereid langs de lijn te gaan staan. Met deze gedachte loop ik richting het veld en besluit ik vlakbij vak Q, de fanatieke aanhang, te gaan staan.

Het sportpark is voorzien van een ruime moderne tribune met uiteraard oranje-witte stoeltjes. Voor de media is een speciale ruimte ingericht en ook de stadionspeaker heeft z’n eigen hokje. Bovenop de tribune worden beeldopnames gemaakt voor televisie. Op de achtergrond hoor ik een mix van moderne top 40 muziek en Hollandse kneiters. De speaker roept wat mededelingen om, echter moet de geluidsinstallatie nog wel even goed afgestemd worden. Vervolgens de spelers onder luid applaus en gezang het veld op.

Vak Q
Het mooie is dat HHC geen opkomsttune heeft, maar dat Vak Q, middels het clublied, de spelers het veld op zingen. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt één minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van clubman Marinus. Hij is meer dan 52 jaar verbonden geweest aan de club uit Hardenberg. Nadat de pupil van de week zijn goal heeft gemaakt, gaat de wedstrijd nu dan echt beginnen!

Direct in de eerste minuut krijgt de thuisploeg al de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Echter redt de keeper van HFC prima en blijft het gelijk. Toch zou het niet lang duren, want na nog een paar opgelegde kansen is het binnen tien minuten alsnog HHC dat de eerste goal maakt. Prompt knalt een krakende doelpunttune door de luidsprekers over het sportpark.

Sfeer
Vak Q heeft de smaak goed te pakken en is eigenlijk negentig minuten lang te horen. Van ‘Dans je de hele nacht met mij’ en ‘Eine geht noch’ tot aan het clublied, alles komt voorbij en wordt ondersteunt door behoorlijke trommels! Echte sfeermakers! Tegenover de hoofdtribune hebben zij een eigen side van waaruit zij hun helden toezingen.

Na ruim een kwartier ontstaat een mooie sfeeractie. Een man, in boevenkleding, met een grote roze skippybal rent rondom het veld en wordt luid toegezongen. Wanneer hij terug is bij het sfeervak, wordt hij met gezang ontvangen. Niet lang daarna is het HHC dat de voorsprong vergroot naar 2-0.

Grote namen
De wedstrijd golft op en neer en HFC krijgt dan ook verschillende mogelijkheden om dichterbij te komen. Na ruim een half uur komen de gasten uit Haarlem alsnog op 2-1 door een mooie lob over de keeper. HFC, spelend met een groot vraagteken voorop, heeft – overigens net als HHC, de beschikking over een aantal ex-betaald voetbalspelers. Onder andere namen als Tamerus, Timisela, en van Son (HFC) en Bouws, Gouriye, Kobussen, Hemmink, Reinders en Metaj (HHC) laten vandaag hun voetbalkunsten op de goed onderhouden grasmat zien.

Halverwege de wedstrijd besluit ik om, naast de Businessclub, ook een kijkje te gaan nemen in de kantine. Een ruime ‘Grand café’ achtige moderne ruimte met veel foto’s van de club aan de muur. Naast deze mooie ruimte is een ‘snackbar’ gevestigd en elders op het sportpark heeft ook de visboer zijn plekje gevonden. Aan alles is gedacht om de bezoekers goed te onderhouden.

Aan de rand van het veld zijn picknick- en statafels geplaatst waar door supporters nagepraat wordt over de eerste helft. De nieuwe led-boarding langs het veld laat zien dat de oranje-zwarten toch echt mooie stappen aan het maken zijn.

 

Veel bezoekers
Wanneer de tweede helft begint is het direct HFC dat een enorme kans krijgt. ‘Zal toch nie zo weeën!’ hoor ik om me heen. Gelukkig voor de Hardenbergers loopt het goed af. Het publiek is in grote getalen op deze wedstrijd afgekomen. Naar schatting heeft ruim 1700 toeschouwers vandaag het sportpark weten te vinden.

De tweede helft is qua spel minder dan de eerste, als is de spanning voelbaar. ‘Hé Penal!’, roept een voorbijgaande supporter van HHC wanneer een speler op de grond valt.  Jullie lett’n ook niet op hè!’, zegt hij lachend tegen medesupporters langs de lijn. Ze kunnen zijn opmerking wel waarderen.

Goede start
Na verschillende kansen, over en weer, is het uiteindelijk de thuisploeg die de overwinning veilig stelt en daarmee een goede competitiestart beleeft. Tevreden verlaten de supporters het sportpark, al blijft een grote groep uiteraard ook nog even ‘hangen’ om de overwinning te vieren.

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord