Scherper Dedemsvaart verslaat Ruinerwold

Goede sfeer en veel bezoekers op ‘de Boshoek’ bij HHC Hardenberg
27 augustus 2017
Germanicus heeft weinig moeite met sc Erica
27 augustus 2017

Scherper Dedemsvaart verslaat Ruinerwold

In de strijd om de 7e plaats van de AH Offerein bokaal speelde het vorig jaar naar de 2e klasse gepromoveerde Dedemsvaart tegen het vorig jaar al in de 2e klasse acterende Ruinerwold. Hoewel beide ploegen niet compleet waren, zal Dedemsvaart hier het meest vertrouwen uit putten. Het werd 0-3 voor de oranjehemden.

In de beginfase was het ook vooral Dedemsvaart dat aandrong. Het kreeg wat aardige mogelijkheden, maar een snelle treffer zat er niet in. Hoewel de verschillen niet al te groot waren, leek Dedemsvaart net wat makkelijker te voetballen dan Ruinerwold. Het duurde ook even voor de roodwitten meer in het spel kwamen. Na een minuut of twintig was het De Bruin die voor het eerst echt doelman Zwinselman van Dedemsvaart testte. Die handelde prima. De toeschouwers moesten wel lang wachten op echt goed uitgespeelde aanvallen. Het was juist in een fase waarin Ruinerwold wat meer leek aan te dringen, een vrije trap van Dedemsvaart die net buiten de zestien bij Schuurman kam. Die plaatse de bal prima in de verre hoek: 0-1 bracht. Amper een minuut later was het ook al 0-2. Met een prima pass stuurde De Boer opnieuw Schuurman weg. Schuurman was niet alleen snel, maar maakte het met een bekeken lob ook prima af. Dedemsvaart kon zo vrij comfortabel de rust in.

Aanval
Na de rust was het uiteraard Ruinerwold dat probeerde terug in het duel te komen. Het kreeg ook veel balbezit en kwam verschillende keren tot aardige mogelijkheden. Maar echte uitgespeelde kansen creerde de ploeg niet. Het dichtste bij kwam de ploeg na een klein uur, maar het was een overtreding op Loof die een open kans voorkwam. Even leek het op een strafschop, maar scheidsrechter Drost legde de bal buiten de zestien. Loof schoot de bal over.

Via dezelfde Loof, De Boer en een kluts waarbij zowel De Bruin als Loof de bal niet in het doel kregen, was Ruinerwold een aantal keer goed dreigend. Maar een treffer kwam er niet. Terwijl zo Ruinerwold het meeste aan de bal was en druk zette, was het Dedemsvaart dat vanuit de counter nog de beste kansen kreeg. Vooral aanvallend leek Dedemsvaart meer in huis te hebben, met Noah Schuurman als absolute uitblinker. Na 70 minuten gooide hij het duel ook op slot. Vanuit de counter kwam hij zelf los en schoot de bal uitstekend binnen. Via o.a. Tigelaar, Schuurman en De Boer had Dedemsvaart nog een aantal prima kansen, maar het bleef bij drie treffers. Het redden van de eer zat er voor Ruinerwold ook niet in. Olle de Jong schoot nog eens naast van afstand en Hogenhorst kreeg nog een aardige kans die door Zwinselman werd gepakt. Het bleef zo bij 0-3. Een uitslag waar vooral Dedemsvaart best enige vertrouwen uit kan putten, al is de voorbereiding natuurlijk geen graadmeter voor het seizoen.

Ruinerwold – Dedemsvaart: 43e Schuurman 0-1, 45e Schuurman 0-2, 70e Schuurman 0-3

Foto: Yvonne Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord