Henk Bakker: ‘Trots om het logo van WKE’16 te mogen dragen!’

HZVV wint voor vijfde keer AH Offerein bokaal
27 augustus 2017
OFC moeizaam langs HBS
28 augustus 2017

Henk Bakker: ‘Trots om het logo van WKE’16 te mogen dragen!’

Vorig seizoen werd WKE’16 overtuigd kampioen in de vijfde klasse zondag. Dit seizoen mag het ploeg van trainer Berend Oosting het een stapje hoger proberen. Met Henk Bakker kijken we vooruit naar het nieuwe seizoen.

Bakker (27) gaat z’n vierde seizoen in bij de club uit Emmen. Na vv SVBO, vv Emmen en Germania Leer (DLD) keerde hij in 2015 terug bij de oranje-witten.

Een geslaagd seizoen
Volgens Bakker is het afgelopen seizoen is naar verwachtingen verlopen. ‘De bedoeling was om kampioen te worden en dat is gelukkig gelukt. We moesten als club helemaal overnieuw beginnen en vooral met eigen jongens (van het woonwagenkamp en/of aangetrouwd) dus dat is voor de sfeer binnen de club en de supporters erg prettig.’

Promoveren
‘De verwachtingen van dit seizoen zijn eigenlijk gelijk aan die van het afgelopen seizoen. We zouden graag promoveren. Het kampioenschap zou geweldig zijn, maar via de nacompetitie is uiteraard ook prima. Het is team is aangevuld met jonge jongens van verenigingen uit de regio en wat jongens uit de eigen jeugd. Daarnaast hebben een nieuwe trainer: Berend Oosting; Een bekende in het amateurvoetbal en een jongen van het “kamp”. Spits Bertus Wolters is teruggekeerd naar vv Beilen.

Bakker wil zelf een goed seizoen draaien en belangrijk zijn voor het team. ‘We hebben een selectie en technische staf waarvan iedereen trots is om het WKE logo te mogen dragen.’ Hij benadrukt wel dat het niet vanzelfsprekend is dat WKE op korte termijn weer op het hoogste niveau in het amateurvoetbal speelt. ‘Ik hoor en merk dat hier in de regio wel veel over wordt gesproken. Eerst maar eens een mooi seizoen in de vierde klasse draaien’, zo besluit Bakker.

Foto: Henk Bakker (WKE’16)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord