HV&CV Quick – v.v. De Meern 2-1 (1-1)

OFC moeizaam langs HBS
28 augustus 2017
SV Dedemsvaart sportiefste ploeg AH Offerein Bokaal
28 augustus 2017

HV&CV Quick – v.v. De Meern 2-1 (1-1)

Eindelijk was het voor beide ploegen zover! Spelen in de Derde divisie Zondag. Veel parallellen dus tussen beide ploegen, beide gepromoveerd via de nacompetitie en nu dus het debuut in de Derde divisie. Het enige verschil was dat Quick in de beker 90 minuten speelde en De Meern 120 minuten plus penalty’s! 

Haagse Voetbal & Cricket Vereniging Quick, zoals de club volledig heet, speelt op Nieuw Hanenburg in Den Haag. Een behoorlijk nieuw kunstgrasveld met aan de ene zijde een mooie tribune met zit- en staanplaatsen. Aan de overzijde een uit-beton-opgetrokken-staantribune met een prachtig ouderwets scorebord, wat door een oude statige heer met hoed wordt gedraaid! Een club op stand is het wel in zekere zin.
Vandaag was dus Voetbal Vereniging De Meern op bezoek, deze heeft een behoorlijke spelerswisseling ondergaan. Zo vertrokken veel bepalende spelers en kwam er veel jeugd voor terug.
Het publiek wat langs het veld stond kon heerlijk van de zon genieten. Al met al was er toch een ruime 150 mensen op het duel afgekomen en hing er een heerlijke zomerse sfeer met een criket wedstrijd op de achtergrond en op het hoofdveld het vlaggenschip van Quick.
De wedstrijd zelfs was leuk en open. Kansen waren er voor beide doelen en het was dan ook snel gelijk toen Quick de 1-0 koud op het bord had gebracht. De winnende treffer liet daarna heel lang op zich wachten. Onder toeziend oog van oud scheidsrechter Dick Jol werd de bal door Quick zo’n tien minuten voor tijd binnen gewerkt, 2-1.
Al met al een goede middag voor de mensen die de club uit de hofstad een warm hart toedragen. Een beter begin is er eigenlijk niet dan de drie punten thuis houden.
PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord