Henk Bakker: ‘Trots om het logo van WKE’16 te mogen dragen!’
28 augustus 2017
HV&CV Quick – v.v. De Meern 2-1 (1-1)
28 augustus 2017

OFC moeizaam langs HBS

De zondag 3e divisie is weer begonnen in Oostzaan. Vandaag bezoek ik OFC. Zij spelen tegen HBS Crayenhout uit Den Haag (hoge naam hoor).

OFC, in mijn ogen, ‘een koopclub’ die met geld richting de 2e divisie wil. Spelers als Barakat, Opoku en Koroglu hebben inmiddels de overstap gemaakt naar Oostzaan. Vorig jaar ging hun idee hopeloos mis en moest IJzeren Rinus op 73 jarige leeftijd de club behouden voor de 3e divisie. Dit jaar moet alles wijken voor promotie en hopen ze in Yuri Rose de trainer te hebben gevonden die dat voor elkaar gaat krijgen.
De beginfase was echter dramatisch voor de thuisploeg. Na 5 minuten scoorde HBS al de 0-1. Niet lang daarna kreeg OFC een zeer goedkope penalty. De keeper van HBS keerde echter de inzet van Barakat op een prima wijze. Uiteindelijk weet OFC wel 2 keer, relatief simpel, wist te scoren, waarvan de 2-1 na een tweede gele kaart voor een speler van HBS. Normaliter verwacht je dat de thuisploeg, met een mannetje meer, er overheen zou gaan walsen. Toch hield HBS knap stand.
Nadat HBS een zuivere penalty werd ontnomen en ze nog tegen de paal schoten floot de scheidsrechter af.
OFC wint dan wel maar of de ploeg ook daadwerkelijk titelkandidaat is? Ik vraag het me af.  Voorafgaand had ik ze op plek 1 voorspeld, maar ik moet het nog even zien. Op naar volgende week!

Tekst & foto’s: @theheeenry

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord