Erica ’86 begint seizoen met overwinning op SVV ’56

FC12 volgt WKE’16 zaterdag 1 deze competitie!
29 augustus 2017
Ingezonden column: ‘De redactie bepaalt nog steeds’
29 augustus 2017

Erica ’86 begint seizoen met overwinning op SVV ’56

Een nieuwe start voor Erica ’86, in vele opzichten. Natuurlijk is het de start van het seizoen 2017/2018, maar nog belangrijker is de komst van meer dan een elftal aan nieuwe spelers, waarmee gezegd kan worden dat ’86 zeer goede vooruitzichten heeft. Zo heeft de vereniging voor komend seizoen een extra elftal ingeschreven.

De eerste wedstrijd in de voorbereiding van het eerste elftal was de oefenwedstrijd tegen vierdeklasser SVV ’56 uit Sibculo. Dit team wordt tegenwoordig getraind door oud-speler en jeugdtrainer van Erica ’86 Jorden Abel. De wedstrijd wordt gespeeld op de goede grasmat op Erica.

’86 -met een groot aantal nieuwe gezichten in de basis- begon de wedstrijd voortvarend. In de eerste 20 minuten was de thuisploeg dan ook de bovenliggende partij. Echter moest trainer Andries Bremer in deze fase noodgedwongen 3 keer wisselen en hiermee was de ploeg zoekende. Dit was voor de gasten het moment om de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken en ook vrij snel te scoren. De spits kon alleen op keeper Jordi Werring. Laatstgenoemde wist de eerste inzet nog goed te keren, maar was kansloos in de rebound. Na een half uur spelen kwam de stand weer in evenwicht. Vincent de Olde werd geduwd binnen de beruchte lijnen en de scheidsrechter wees naar de stip. Debutant Arno Boorsma ging achter de bal staan en schoot de bal goed binnen. De kleedkamers werden opgezocht met een terechte tussenstand.

In de tweede helft kwam 86 wederom goed uit de startblokken. Na een uur spelen kwam dan ook de verdiende voorsprong op het scorebord. Wilco Koopman werd de diepte ingestuurd, hij legde de bal terug op Jorg Scherpen die kon inschieten. Zijn inzet werd gekeerd, maar Andy Hof stond op de juiste plek om de bal binnen te schieten. In het laatste kwartier zette SVV ’56 alles op alles om de gelijkmaker te maken. Hierdoor werd het nog even billen knijpen voor 86. De gasten kwamen niet meer tot scoren en zo bleef het 2-1. Een mooi resultaat tegen een ploeg die normaalgesproken goed meedraait in een hogere klasse.

Foto: website Erica’86

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord