Marc Hegeman: ‘Plezier en hard werken basis voor succes bij SV Twedo’

Paul Bangura beste speler AH Offerein Bokaal
28 augustus 2017
FC12 volgt WKE’16 zaterdag 1 deze competitie!
29 augustus 2017

Marc Hegeman: ‘Plezier en hard werken basis voor succes bij SV Twedo’

Na een welverdiende vakantie in Florida is Marc Hegeman klaar voor het nieuwe seizoen als hoofdtrainer bij sv Twedo. ‘Het gaat hartstikke goed met me! Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen!’

Hegeman (41) heeft naast zijn voetbalcarrière ook nog een eigen schildersbedrijf. Ook behaalde hij vorig seizoen zijn trainersopleiding UEFA TC1. ‘Ik heb nu dus nog meer in huis om me als trainer verder te kunnen ontwikkelen’.

Goede basis gelegd
‘Het afgelopen seizoen met Twedo hebben we flinke vooruitgang geboekt. Bij vlagen soms redelijk voetbal, maar de eerste tijd misten we met name veel kansen. Hierdoor pakten we weinig punten en kregen we helaas toch de nodige tegengoals. We begonnen met een krappe selectie van 1 en 2, waardoor we veel gebruik moesten maken van A spelers en op een gegeven moment zelfs 2 talenten uit de B’s. De laatste 7 wedstrijden hebben we 18 punten gehaald en dat gaf een goede basis voor het komende seizoen’, aldus Hegeman.

Nieuwe spelers
‘Vanaf de winterstop vorig seizoen hebben we Rick Manting weer op de goal en sinds hij in het doel staat, hebben we weinig tegengoals gekregen. Daarnaast hebben we een aantal nieuwe spelers; Robert Torenbosch, bij iedereen wel bekend met een 10 jaar aan ervaring bij eerste klasser sc Erica en nog topfit. Koos Timmerman (is gaan wonen in nw adam) traint inmiddels mee en we hopen dat hij ook speelgerechtigd wordt voor ons. Timmerman speelde eerder voor VKW. Ook is een aantal talentvolle jongens uit de A- en B jeugd doorgestroomd. Een selectie van 1 en 2 met maar liefst 36 spelers en een gemiddelde leeftijd van pakweg 20 jaar belooft veel voor de toekomst van Twedo.’

Volgens Hegeman gaat zijn ploeg meespelen voor een plek in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. ‘Gezien de selectie van dit moment en het plezier en kwaliteit van deze groep moet dat haalbaar zijn.’

Hegeman: ‘Mijn persoonlijke doel is mij verder ontwikkelen als trainer en mede ook de groep verder te ontwikkelen. Ik heb daarmee vorig seizoen al een start gemaakt en wil daar dit jaar een vervolg aangeven. De sfeer binnen de groep en zeker binnen de hele club is erg goed en dat is voor mij als trainer ook prettig om mee samen te werken. ‘Zoals ik al eerder vertelde heb ik TC1 vorig jaar afgerond. Ook hier heb ik weer veel nieuwe dingen geleerd, die ik in mijn eigen ontwikkeling zeker kan toepassen.’

Dubbele baan
Naast zijn werkzaamheden bij Twedo, is Hegeman ook assistent bij SC. Genemuiden. Volgens hem is dit prima te combineren. ‘Op maandag, donderdag en zaterdag ben ik bij Genemuiden en als assistent-trainer van Jan van Raalte. Op dinsdag, vrijdag en zondag ben ik bij Twedo. Dit is voor mij een ideale combinatie. De samenwerking met Jan en mij is super. We vullen elkaar goed aan en de beslissingen nemen we altijd samen. Ik voel me in die zin geen assistent, want Jan stemt alles met mij af. We kennen elkaar natuurlijk al jaren vanuit onze tijd bij FC Emmen en het voelt dan ook erg vertrouwd tussen ons.’

‘Doordat ik mijn eigen baas ben als schilder, vul ik de vrije dagen zelf in. Ik probeer dan ook elke week 1 of meer vrije dagen in te plannen om er voor mijn vrouw en kinderen te zijn. Voor mij is dit gewoon een ideale combinatie. Een druk leventje, maar hier haal ik veel plezier en energie uit. Waarschijnlijk ook door mijn ervaring als topsporter; die kunnen niet stilzitten en wees eerlijk dan geniet je extra van de vakanties en vrije dagen met je gezin.’

Plezier en hard werken!
Bij beide clubs zijn we inmiddels weer op weg naar de competitie en ik denk dat we met beide teams goed gaan presteren. Beide clubs hebben de ambitie om een stap hogerop te komen en ik zou daar graag mijn steentje aan bijdragen. Niet alleen voor de clubs, maar zeker ook voor de supporters, want deze mensen staan in weer en wind langs de lijn. Daar moeten we het voor doen met elkaar. Plezier en hard werken, dat moet tot succes gaan leiden! Dat is mijn motto.’

Foto: Marc Hegeman (rechts)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord