André Blom: ‘Als team wedstrijden winnen met vv HODO’

Vooruitblik op het nieuwe seizoen! Verenigingen gezocht
29 augustus 2017
Interview Sebastian Kleinheerenbrink (vv Hoogeveen TV)
30 augustus 2017

André Blom: ‘Als team wedstrijden winnen met vv HODO’

Na een jaar geen club te hebben getraind, pakt André Blom het dit seizoen weer op. Hij gaat aan de slag als hoofdtrainer bij vv HODO in Hollandscheveld. Een mooie uitdaging bij de club die vorig seizoen ternauwernood in de derde klasse bleef.

Het afgelopen jaar is HODO er met pijn en moeite in geslaagd om in de derde klasse te blijven. ‘Ik heb bewondering voor de wilskracht van de toenmalige selectie die er voor gezorgd heeft dat voetballen in de derde klasse behouden is gebleven. Want de laatste wedstrijden verliepen grillig waarbij extra wedstrijden voor lijfsbehoud behoorlijk op de loer lagen.’

Blom heeft dit van de zijlijn waargenomen. ‘Ik weet niet wat toen de verwachtingen waren.  HODO kennende zullen dat realistische doelstellingen zijn geweest. Over de sfeer binnen de ploeg kan ik weinig zeggen. Wel bleef de toenmalige ploeg met z’n allen knokken voor het beste resultaat’,

Komend seizoen
Voor dit seizoen is het volgens Blom echt koffiedik kijken. ‘Er zijn veel spelers uit de eerste selectie van vorig jaar gestopt. Dat betekent dat er veel jeugdspelers zijn doorgestroomd naar de eerste selectie. Deze jongens zijn dolenthousiast en stuk voor stuk zit er een goede kop op. Wel zijn deze jongens onervaren en moeten zij nog veel leren. Voor een trainer is dat smullen op de trainingen. Ik zie in de afgelopen weken behoorlijke verbeteringen op technisch, tactisch en conditioneel gebied. Het is echter wel afwachten of deze vorderingen voldoende zijn om in de competitie (meer dan) voldoende te presteren. Hoe ontwikkelingen de jonge spelers zich? Pakken ze het snel op of heeft het tijd nodig? De toekomst zal het gaan vertellen.’

Daarnaast heeft HODO enkele spelers van elders erbij gekregen. Blom: ‘Na enkele weken voorbereiding kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met hun komst. Ze hebben stuk voor stuk laten zien dat ze van meerwaarde kunnen zijn voor HODO 1. Een mooie taak voor mij om met deze jongens en de jeugdspelers een elftal te maken waarbij iedere speler in zijn kracht zit en dat daardoor het geheel sterker wordt dan 11 individuele spelers die hun best doen.’

‘HODO 1 zal het dit jaar moeten hebben van een enthousiast team waarin niemand verzaakt en elke week zal het team de uitblinker moeten zijn. We hebben te weinig individuele kwaliteiten om wedstrijden te kunnen winnen door persoonlijke sterke staaltjes’, aldus Blom.

Persoonlijk doel
‘Tijdens het sollicitatiegesprek bij HODO heb ik aangegeven dat mijn persoonlijk doel is om teams en individuele spelers beter te maken. Dat is altijd ook mijn doel geweest bij mijn vorige clubs waar ik trainer/coach van ben geweest. Als dit lukt, dan gaat het team wedstrijden winnen. En hoe meer wedstrijden je wint, hoe hoger je eindigt. We zijn tot nu toe heel goed bezig in de voorbereiding. De opkomst is groot en er worden prima vorderingen gemaakt. De komende weken werken we naar het team toe dat in de competitie gaat starten. Blijven we ons goed ontwikkelen, dan kunnen we er een mooi seizoen van maken met als eerste doel handhaving. En wie weet; misschien moeten we onze doelstellingen wel bijstellen…’, zo besluit de enthousiaste trainer!

 

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord