Dries-Jan Bal nog lang niet uitgekeken bij vv Emmen

Redacteuren / Groundhoppers gezocht
31 augustus 2017
Dennis Middeljans gokt op plek 8 met vv Buinerveen
1 september 2017

Dries-Jan Bal nog lang niet uitgekeken bij vv Emmen

Vorig seizoen eindigde vv Emmen op een zesde plek in de eerste klasse zondag en mocht het, nadat de nacompetitie was bereikt, gaan spelen om promotie. Helaas kwamen de Rood-witten net tekort en speelt het team dit jaar gewoon in dezelfde klasse. Met nieuwe aanwinsten hoop de ploeg dit jaar bovenin mee te draaien. We spreken Dries-Jan Bal over zijn vv Emmen .

Bal (25), woonachtig in Enschede gaat zijn achtste seizoen in bij de vv uit Emmen. Vanwege zijn werkzaamheden bij de politie is hij destijds verhuisd naar Twente.  ‘Ondaks de afstand naar Enschede heb ik besloten er toch nog een jaar een vast te plakken bij vv Emmen. Ik ben er nog niet uitgekeken en hoop, na een persoonlijk teleurstellend seizoen met veel blessures, weer een vol seizoen mee te kunnen draaien met leuke, spannende wedstrijden en wellicht weer een prijs(je).’

Nacompetitie
‘Afgelopen seizoen zijn we met vv Emmen geëindigd op een toch wel teleurstellende 6e plaats. Voorafgaand aan het seizoen gingen we toch wel voor een top drie plek, helemaal met de kwaliteit die we in de selectie hadden. Al snel werd duidelijk dat Achilles 1894 een maatje te groot was voor de rest van de teams en de top drie bleek ook te hoog gegrepen.’ Toch winst de ploeg een periode te pakken waarmee alsnog een prijsje werd binnengehaald. Bal: ‘De nacompetitie heeft uiteindelijk niks opgeleverd, waardoor we gewoon weer in de 1e klasse uitkomen.’

Sterke selectie
Volgens Bal heeft vv Emmen ook dit jaar weer de beschikking over een sterke selectie. ‘Een jonge groep, maar jongens die eigenlijk allemaal in de jeugd bij een betaald voetbalorganisatie hebben gespeeld. Nieuw zijn Patrick Eberhard (SVBO), Joeri van der Tuin (vv Hoogeveen) , Josip Baric (FC Emmen) en daarbij 4 nieuwe aanwinsten die zijn overgekomen vanuit FC Emmen 019. Een grote groep ‘oudere’ spelers zijn vertrokken naar clubs in de regio, zoals Hoogeveen, Drenthina en Weerdinge.’

Veel nieuwe ploegen
‘De competitie ziet er weer heel anders uit, vijf nieuwe teams ten opzichte van vorig jaar. Vanuit de tweede klasse zijn overgekomen: Rolder Boys, Noordster, GAVC en FC Assen en vanuit regio oost is Alcides erbij gekomen. Vooral van laatstgenoemde verwacht ik dat ze bovenin mee gaan draaien. Daarnaast heeft Hoogeveen er veel nieuwe spelers en heb ik ook hoge verwachtingen van Nieuw-Buinen en WVV. Daarnaast zal er ongetwijfeld een Friese club zijn die hoge ogen gaat gooien.’

De doelstelling voor dit seizoen is volgens Bal om weer in de top van de eerste klasse mee te draaien en om mee te strijden voor een periode. ‘Een uitdaging voor ons, met de nieuwe trainer Hendrik Oosting en zijn technische staf, om van de nieuwe, jonge groep een team te maken die ook zijn mannetje staat in de eerste klasse. Goed voetballen kunnen we allemaal, alleen soms wordt er wel wat meer gevraagd. Als we het ook voor elkaar gaan krijgen om een resultaat te halen na een verre reis op een koude winterdag in Friesland, dan kan het weleens een leuk seizoen gaan worden. Persoonlijk hoop ik na een jaar vol blessureleed weer een heel seizoen van waarde te kunnen zijn voor het team.’

‘Een aantal competities zijn alweer begonnen, maar ik denk dat iedereen na weken zwoegen in de voorbereiding weer zin heeft in het echte werk, voor ons beginnend met de bekerwedstrijden aankomend weekend. Op weer een mooi seizoen!’, zo besluit de speler van vv Emmen.

Foto: Dries-Jan Bal in actie voor vv Emmen (rood-wit)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord