Julian Mol met Hoogeveen tegen oude club De Weide

Dylan Bulle: ‘Promotie met SC Roswinkel is haalbaar’
1 september 2017
Stuur wedstrijdverslagen en persberichten naar FC12.nl
2 september 2017

Julian Mol met Hoogeveen tegen oude club De Weide

Julian Mol maakte deze zomer de overstap van De Weide naar Hoogeveen zondag. Hij schaart zich hiermee in een select gezelschap spelers dat voor alle drie Hoogeveense clubs heeft gespeeld. Zaterdag wacht om 17.00 uur thuis meteen de confrontatie met zijn oude club De Weide tijdens de eerste bekerwedstrijd.

‘Ik kreeg een telefoontje van trainer Nico Haak. Hij is eerder mijn trainer geweest toen ik bij FC Emmen in de D-jeugd speelde’, licht de middenvelder zijn overgang toe. ‘Ik had destijds een goede band met hem en zag het daardoor wel zitten om een nieuwe uitdaging aan te gaan.’
Het hogere niveau lonkte ook weer. ‘Ik ben destijds bij HZVV weggegaan om speelminuten te maken bij De Weide en dat is aardig gelukt. Ik heb onder trainer Wilko Niemer twee goede jaren gehad.’
De kwaliteiten van Mol vielen al op jonge leeftijd op. ‘Ik ben bij De Weide begonnen in de jeugd. Daar werd ik gescout door SC Heerenveen. Daar heb ik anderhalf jaar meegedaan aan de voetbalschool. Uiteindelijk kwam FC Emmen op mijn pad.’
Na FC Emmen ging hij in de jeugd van HZVV spelen. ‘Al snel mocht ik toen aansluiten bij de eerste selectie. Ik heb er ook een leuke tijd gehad, dus daar lag het niet aan.’
Bij Hoogeveen komt hij in een selectie die bijna helemaal is vernieuwd. ‘Dat is op zich wel fijn. Het is toch anders dan dat je bij een club komt waar de meeste spelers al jaren een vaste plek hebben. Iedereen moet zich vanaf het begin volop bewijzen en begint op nul. Het is aan jezelf om je in de basis te knokken.’
Voordeel is dat Mol breed inzetbaar is. ‘Ik heb de laatste jaren op bijna alle posities gespeeld; van linksback tot rechtsbuiten. Een echte voorkeur heb ik ook niet, dus de trainer kan alle kanten met mij op. Het is natuurlijk ook niet zo dat ik elke week ergens anders wordt ingezet.’

Beker
Voor Hoogeveen is de voorbereiding inmiddels drie weken onderweg. Tijdens de AH Offerein Bokaal werd er gelijkgespeeld tegen Dedemsvaart, gewonnen van SC Erica en verloren van HZVV. Het eerste officiële duel is zaterdag tegen De Weide. Deze wedstrijd begint om 17.00 uur en daarvoor speelt ook Hoogeveen zaterdag om 14.30 uur voor de beker. Een week later neemt Hoogeveen het op tegen Noordscheschut en de bekerpoule wordt zondag 17 september afgesloten met een uitwedstrijd bij Zuidwolde.

Foto: Gerjo Stegeman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord