Mark Lit: ‘Bovenin meedraaien met vv Erica’86’

Neutrale toeschouwer winnaar bij BVV Barendrecht – FC Lienden
3 september 2017
Fotoreportage FC ’s Gravenzande – Stedoco
4 september 2017

Mark Lit: ‘Bovenin meedraaien met vv Erica’86’

Vv Erica’86 is inmiddels het bekerprogramma begonnen. De club uit het gelijknamige dorp Erica komt dit seizoen wederom uit in de vijfde klasse zaterdag. Een nieuwe speler binnen de eerste selectie is Mark Lit. Hij kwam deze zomer over van buurman Sc. Erica. Met hem praten we over zijn verwachtingen en de ambities van Erica’86.

Lit, student HBO Economie en Logistiek, werkt momenteel bij de Corlido Group in Emmen. Inmiddels is hij verhuisd naar Schoonebeek, maar speelt hij al zijn hele leven voor de verenigingen in zijn geboortedorp Erica. ‘Ik heb de hele jeugd van Sc Erica doorlopen, daarna één seizoen bij de senioren in het tweede elftal van de zondag gespeeld en daarna de overstap gemaakt naar Erica’86. Daar heb ik 5 seizoenen met veel plezier gespeeld. Vervolgens ben ik weer teruggegaan naar Sc Erica en daar ook weer 4 seizoenen gespeeld om vervolgens afgelopen zomer weer de overstap te maken naar de buurman Erica ’86.’

Aan het begin van het vorige seizoen speelde Lit bij het eerste elftal van Sc. Erica. Na de winterstop is hij, op eigen initiatief overgestapt naar het tweede elftal. ‘Ondank de degradatie hebben we een mooie tweede seizoenshelft gehad. De sfeer was altijd goed en ik had plezier in het voetbal.’

‘Ik denk dat we dit seizoen bovenin mee kunnen draaien’, zo vertelt Lit. ‘We zijn met een mooie groep overgekomen van Sc Erica en er zijn nog wat jongens van andere clubs bijgekomen. Echter zal het niet gemakkelijk worden, want ook andere teams hebben zich versterkt.’ De grootste concurrent is volgens Lit: Sc Angelslo. ‘Die hebben er een aantal goede spelers bij gekregen. De rest van de teams ken ik alleen nog van een aantal jaren terug, maar ik weet niet hoe die er nu voor staan. Ik weet wel dat we een aantal pitte wedstrijden in deze competitie zullen krijgen ondanks dat het vijfde klasse is. Het is veel fysiek voetbal en daar moet je als team wel tegenop gewassen zijn. Al met al ben ik ervan overtuigd dat we bovenin mee kunnen draaien en een periodetitel zeker tot de mogelijkheden behoort.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord