Wout Smit: Een echte clubman bij vv Hollandscheveld

VV Hoogeveen TV – Interview Dominique Wiffers
5 september 2017
VLOG 5:- WKE’16 zaterdag 1
6 september 2017

Wout Smit: Een echte clubman bij vv Hollandscheveld

De selectie van vv Hollandscheveld heeft alweer de nodige wedstrijden achter de rug ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dit seizoen gaat zowel de eerste als tweede selectie met een jonge ploeg aan een nieuwe competitie beginnen. We spreken vandaag met Wout Smit, secretaris over zijn vereniging.

Clubman
Smit (begin 50), is als sinds jaar en dag bij vv Hollandscheveld betrokken. Eerst als speler (keeper) in de jeugd en senioren. Daarnaast is hij actief als jeugdtrainer/leider bij de MO sinds een paar seizoenen. Tevens ben ik secretaris bij de vereniging sinds afgelopen seizoen, na 3 jaar algemeen bestuurslid. ‘Ook de PR is een ding waar ik me actief mee bezig houdt. Samen met een enthousiast team brengen we de club op allerlei positieve manieren in het nieuw’, zo vertelt de clubman van Hollandscheveld.

Wisselende prestaties
Volgens Smit waren de resultaten het afgelopen seizoen wisselend. ‘Ons eerste draaide een seizoen welke ze liever anders hadden gezien, maar eindigde wel in het linkerrijtje. Het tweede had de kans op promotie in de nacompetitie, maar liet dit door de vingers glippen. Het derde deed het prima en werd ongeslagen kampioen, daardoor spelen ze komend seizoen op hetzelfde niveau als het tweede elftal. Het vierde deed het wisselend. Tegen de topploegen ging het prima, maar tegen de zwakkere broeders op papier lieten ze punten liggen, daarom draaiden ze een verloren seizoen.  De dames één speelden afgelopen seizoen in de eerste klasse en deed een ware Houdini-act in de nacompetitie. Waar niemand meer in geloofde gebeurde, ze handhaafden zich in de 1e klasse. Wat betreft sfeer bevind je je bij vv Hollandscheveld op een prima plek, buitenstaander of ras-Hollandschevelder ze voelen zich allemaal thuis bij ons.’

Verschillende doelstellingen
Wat 45+, de Golden Oldies waar Smit leider van is, betreft zal het weer een leuk seizoen worden. ‘Wij voetballen al jaren met dezelfde twaalf ploegen in de competitie en omdat we het spelletje niet kunnen missen.  Het eerste en tweede elftal hebben komend seizoen beide een zeer jonge ploeg en zullen ups en downs hebben. Daarbij komt dat het tweede dit jaar in de regio Oost gaat spelen dus allemaal nieuwe tegenstanders. Het derde zal het zwaar krijgen in de hogere klasse, maar het is een mooie uitdaging. Het vierde gaat vol voor de titel, een prima ambitie. Het vijfde elftal is een nieuw team en zal vooral moeten wennen aan elkaar. De dames één zal weer op de toppen van hun kunnen moeten spelen om klasse behoud te bewerkstelligen’, zo vertelt Smit.

45+
Volgens Smit doet zijn ploeg, 45+ het goed als het weer bij de bovenste ploegen eindigt. ‘Maar binnen ons team hebben zich wat wisselingen voorgedaan en dus moeten we weer op elkaar ingespeeld raken. Ook is de derde helft buiten het voetbal heel belangrijk.’

‘Vv Hollandscheveld is een club in ontwikkeling, waarbij ruimte is voor iedereen. Ook al zien buitenstaanders ons soms als een club waarbij je lastig binnenkomt. Ik kan iedereen verzekeren dat het een warme familiare club is. Het is nog niet zo dat ik het mijn tweede thuis noem, maar de club neemt bij een boel mensen met een Oranje-Zwart hart een heel bijzondere plek in en dat is bij mij niet anders’, zo besluit Smit.

Foto: Bestuur vv Hollandscheveld – Links Wout Smit (Bron: Website vv Hollandscheveld)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord