Biesbroûck en Pol: ‘Top vijf moet haalbaar zijn voor NKVV’

VLOG 5:- WKE’16 zaterdag 1
6 september 2017
75 jaar SVBC wordt gevierd met wedstrijd tegen FC de Rebellen
7 september 2017

Biesbroûck en Pol: ‘Top vijf moet haalbaar zijn voor NKVV’

In het Drentse dorp Dalerpeel speelt voetbalvereniging NKVV. In deze editie van ‘het nieuwe seizoen’ kijken we vooruit met twee spelers van de selectie. Patrick Biesbroûck en Justin Pol.

Biesbroûck (31) speelt al enige jaren met veel plezier in de eerste selectie van NKVV. Pol (20) begint aan zijn vijfde seizoen bij de club uit Dalerpeel. Beide zijn ze fit en kijken ze uit naar het nieuwe seizoen!

Goede sfeer in de groep
Over het vorige seizoen wil Biesbroûck eigenlijk weinig woorden vuil maken. ‘Het was een zogenoemd “verloren seizoen”. We haalden bijna geen punten, er waren trainerswissels en tot slot de onvermijdelijke degradatie naar de vijfde klasse. Wat ondanks al dit negatieve bleef, was de sfeer binnen de selectie en de vereniging. Iets waar je op verder kunt bouwen!’ Pol vult aan: ‘Het afgelopen seizoen was inderdaad niet erg goed. Dat was achteraf duidelijk te zien aan onze resultaten. We hadden wellicht ook niet al te hoog ingezet qua verwachtingen, maar dit was wel beneden alle peil.  We bleven het proberen met elkaar door middel van keihard werken, maar het resultaat viel vaak tegen. Maar desondanks dat, bleef de sfeer gewoon erg goed in de groep. Iedereen bleef op zaterdag middag toch even napraten en gezamenlijk iets drinken in de kantine.’

Top vijf
Volgens Pol moet de club ‘Leuk meedoen in de middenmoot. Wellicht de top vijf halen. Nieuwe spelers hebben we niet, maar helaas wel twee spelers die gestopt zijn. Verder doen we het met het team dat vorig jaar degradeerde, dus iedereen weet waar men het voor doet. De aansluiting vanuit de jeugd is kostbaar. In de voorbereiding hebben zij als JO19 spelers ook meegespeeld met onze selectie en we hopen als team dat we ze dit seizoen vaker in actie zullen zien binnen het eerste elftal.’

Volgens Biesbroûck heeft de vereniging met de trainer, Johan Knol, een sympathiek persoon binnen gehaald. ‘Hij is duidelijk en weet dat hij bij een relatief kleine vereniging dient. Het is voor hem zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van NKVV en ik hoop en verwacht dat hij de voetbalkwaliteiten uit ieder individu kan halen. Daarnaast heb ik al gemerkt dat bij hem het voetbal-plezier zeker zo belangrijk is.’ Een voorspelling durft Biesbroûck nog niet te doen. Wel hoopt hij ook in de top vijf te eindigen en misschien wel een periodetitel.

Jeugdafdeling
Naast spelers bij NKVV zijn beide heren ook al enige jaren jeugdtrainer bij NKvvProtos. Dit is de jeugdafdeling, gesmeed uit de zondagvereniging vv Protos uit Steenwijksmoer en NKVV. Biesbroûck ziet veel toekomst. ‘Dit seizoen, en anders het komende, zullen er spelers doorbreken met veel kwaliteit. Het trainen van deze jeugd doe ik met veel plezier en ik wil het jeugdbestuur dan ook een compliment maken voor de prima basis die het deze jeugdvereniging bied. Daarnaast ben ik ook blij om te zien hoe de voetballiefhebbers binnen Dalerpeel en Steenwijksmoer ieder jaar weer bereid zijn om een team te leiden, fluiten of trainen. Kleine dorpjes, maar grote daden.’

Pol fluit zo af en toe een wedstrijd wat hij als een vrijwillige verplichting zie. ’In mijn jeugd waren er ook mensen die voor mij klaar stonden en nu is het aan ons om hetzelfde te doen. Dat is ook de reden dat ik de scheidsrechters cursus ga volgen welke wordt georganiseerd binnen de vereniging.’

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord