SC Zwartemeerse Boys vrouwen 1 & 2 onderuit in de beker

Fotoreportage SC Woezik – RKSV Groene ster
18 september 2017
Sharyn Mulderij: ‘Kampioen worden met de dames van Zwartemeerse Boys’
20 september 2017

SC Zwartemeerse Boys vrouwen 1 & 2 onderuit in de beker

Het populariteit voor het damesvoetbal in Nederland stijgt aanzienlijk. Dit seizoen zullen wij o.a. de damesteams van SC Zwartemeerse Boys volgen tijdens de wedstrijden in hun competities.
Op zaterdag 16 september speelde de beide vrouwenteams van SC Zwartemeerse Boys een bekerwedstrijd. Zij maakten de volgende verslagen:

Vrouwen 2
De laatste bekerwedstrijden staan op het programma voordat de competitie dan echt begint. Voor het dit seizoen nieuw opgerichte Zwartemeerseboys Vrouwen 2 betekend dit een wedstrijd tegen FC Klazienaveen Vrouwen 2. Deze ploegen komen elkaar in de competitie ook direct tegen, dus een ideale graadmeter waar de meiden momenteel staan. Vrouwen 2 begint aan de wedstrijd in een 4-4-2 formatie onder leiding van Tom Duinkerken. Helaas heeft dit team nog steeds geen keepster, dus stond Jula in de eerste helft en Elise in de tweede helft op doel. (Wil je in dit gezellige team komen keepen, kom gerust eens mee trainen!)

De eerste 30 minuten kwamen de meiden van Tom zonder kleerscheuren door. Ondanks het overgewicht van de goed op elkaar ingespeelde vrouwen van Klazienaveen bleef het doel van Jula schoon. Helaas vielen er in het laatste kwartier van de eerste helft 5 tegengoals te noteren en gingen de meiden rusten met een 5-0 achterstand. Door veel kleine pijntjes, gebrek aan wedstrijdritme en geen keepster werden er in de rust wat veranderingen doorgevoerd in de opstelling. Helaas had dit niet het juiste effect, en verloren de dames deze wedstrijd met 20-0. Een hele grote uitslag, maar om het van de positieve kant te bekijken. het kan enkel maar beter worden! Volgende week staan deze ploegen opnieuw tegen elkaar in Klazienaveen, en dan is het aan de meiden de beurt om te laten zien wat ze geleerd hebben van deze wedstrijd.

Vrouwen 1
Ook voor Vrouwen 1 stond zaterdagmiddag een bekerwedstrijd op het programma. Buurvrouw Weiteveenseboys Vrouwen 1 kwam langs. Een direct gevecht om de plaats in de volgende ronde. Weiteveen, dat twee maal gewonnen had met 3-2 van Annen en Eext, stond met 6 punten aan kop. Vrouwen 1 volgde op 3 punten door een 8-0 overwinning op Eext. Weiteveenseboys is al langer de angstgegner van de vrouwen, want ook vorige jaar moesten ze de beker verlaten na een 3-2 nederlaag in de tweede ronde. Reden genoeg om revanche te halen! Ook was het voor de dames interessant om te zien waar ze dit seizoen staan. Hikken ze richting het niveau van de zo gewenste 4e klasse waarin Weiteveen acteert, of staan ze op hun plek in de 5e klasse?

De wedstrijd begon direct slecht voor de boys, een snelle achterstand stond op het scorebord. Waar Weiteveen vol voor iedere bal ging, en met veel beleving het spel dicteerde, hikten Vrouwen 1 er een achter aan met volgens de trainer teveel respect voor de tegenstander. De dames wisten het tij niet te keren en gingen rusten met een 4-0 achterstand. Afgetekend want Zwartemeerseboys kwam er niet aan te pas.

Na een dondersspeech van het technische duo Henk en Tim werd er gehoopt op een andere tweede helft. Ondanks dat de dames sterk uit de kleedkamers kwamen, werd er door knullig balverlies direct de 5-0 aangetekend door veruit de beste speelster van het veld, de links buiten van Weiteveen. Deze klap kwamen de dames niet te boven, waardoor de wedstrijd snel een 7-0 tussenstand liet zien. Na de 7-0 viel er aan beide kanten weinig te beleven en bloedde het duel dood. 7-0  was de einduitslag, een klap voor de dames van Zwartemeerseboys, en een prima uitslag voor de Weiteveense boys, dat liet zien klaar te zijn voor de competitie.

Desondanks zat de sfeer er dit weekend goed in bij de Zwartemeerseboys, want met 3 thuiswedstrijden om 14:00 was het lang gezellig in de kantine. De wedstrijd werd snel vergeten, en de neuzen zijn gericht op volgende week.

 

Zaterdag 23 september:

FC Klazienaveen vr2 – Zwartemeerseboys vr2 12:30

Zwartemeerseboys Vr1 – SVV’04 Vr1 14:00

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord