Sharyn Mulderij: ‘Kampioen worden met de dames van Zwartemeerse Boys’

SC Zwartemeerse Boys vrouwen 1 & 2 onderuit in de beker
19 september 2017
De dag van het amateurvoetbal 7 & 8 oktober
21 september 2017

Sharyn Mulderij: ‘Kampioen worden met de dames van Zwartemeerse Boys’

De populariteit rondom het damesvoetbal in Nederland stijgt enorm sinds het Nederlands damesteam de Europese titel wist te winnen. Waar vroeger meiden kozen voor andere sporten, lijkt een grote groep nu ook voor voetbal te kiezen. Bij de dames van Zwartemeerse Boys speelt Sharyn Mulderij (22), die al 10 jaar voetbalt!

Voordat voetbal in beeld kwam, speelde Mulderij handbal. ‘Ik dacht eerst ook dat voetbal een jongenssport was, maar daar was mijn familie het niet mee eens. Ze hebben mij enorm gestimuleerd om te gaan voetballen. Mijn vader voetbalt en was leider/trainer en mijn moeder zat in het jeugdbestuur van ‘de Boys’. Mijn beste vriendin voetbalde ook en eigenlijk ben ik er vervolgens ook zo ingerold. Eigenlijk zou ik nu ook geen andere sport meer willen doen!’

Een sport voor iedereen
‘Ik vind het mooi dat het damesvoetbal in Nederland steeds populairder wordt. Waar ik eerder weleens een rare blik kreeg als ik vertelde dat ik op voetbal zat, komt dit nu eigenlijk niet meer voor.  Voetbal is een sport voor iedereen! Dus ik ben blij dat er steeds meer meisjes/vrouwen gaan voetballen’, aldus Mulderij.

‘Mannen liggen veel sneller op de grond en stellen zich eerder aan’, zo vertelt Mulderij lachend. ‘Toch denk ik dat de meeste mannen het spelletje wel beter snappen dan de vrouwen. Mannenvoetbal gaat denk ik sneller. Of mannen beter zijn weet ik niet, want de vrouwen hebben het EK wel gewonnen, de mannen de laatste jaren niet!’

Kampioen worden!
De dames van Zwartemeerse Boys trainen twee keer per week. Het is een leuk, gezellig en fanatiek team volgens Mulderij. ‘Onze verwachting van dit seizoen is om kampioen te worden. Vorig seizoen is ons dit net niet gelukt, maar dit jaar gaan we er weer vol voor! Ook hebben we nieuwe spelers erbij gekregen die gelukkig net zo fanatiek en gezellig zijn als wij. Hiermee moeten we zeker kampioen kunnen worden’. Volgens Mulderij zijn de tegenstanders bekend. Ze komen allemaal uit de buurt of het team heeft er al vaker tegen gespeeld. ‘We hebben meerdere keren gehoord dat andere teams ook graag kampioen willen worden. Dus het wordt zeker een spannende competitie!’

Foto: Sharyn Mulderij (groen)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord