De dag van het amateurvoetbal 7 & 8 oktober

Sharyn Mulderij: ‘Kampioen worden met de dames van Zwartemeerse Boys’
20 september 2017
Wie wordt ‘Topscorer van de Regio!’
23 september 2017

De dag van het amateurvoetbal 7 & 8 oktober

Sinds 2010 staat Engeland aan het begin van het voetbalseizoen stil bij ‘Non League Day’. De dag dat het amateurvoetbal een podium krijgt. Voetballiefhebbers in het hele land worden gevraagd om massaal op bezoek te gaan bij een amateurvereniging bij hen in de buurt.

Bijna alle amateurverenigingen maken gebruik van vrijwilligers. Bardiensten, onderhoudsploegen, (jeugd)leiders en trainers, bestuursleden, koffiedames en nog veel meer functies kunnen niet zonder de inzet van deze mensen. In Engeland worden vrijwilligers op juist op deze dag in het zonnetje gezet en wordt het amateurvoetbal op ‘Non League Day’ grandioos bezocht! Inmiddels heeft Duitsland dit initiatief ook opgepakt. De volgende stap is Nederland!

Door de lage en realistische entreeprijzen, mooie staan- of zitplekken langs het veld en een warm welkom, zou het geweldig zijn dat op 7 óf 8 oktober a.s. ook Nederland massaal de amateurvelden opzoekt. Gezellig met het hele gezin langs de lijn bij een vereniging in de buurt. Socializen met bekenden onder het genot van een bak koffie, lekker ouwehoeren langs de lijn, geen hoge, moderne tribunes maar slechts omheining of een oude staantribune. Fysiek voetbal op knollenvelden met critici langs de lijn die het eigenlijk altijd beter weten. Uiteraard niet te vergeten om na de wedstrijd de derde helft te vieren in de kantine onder het genot van een biertje.  Kortom: ‘Een dag voor in de boeken!’

FC12.nl, een website die zich richt op sfeerverslagen en fotoreportages in het amateurvoetbal maakt zich hard voor deze dagen, maar kan dit uiteraard niet alleen. In Engeland en Duitsland wordt dit initiatief mede mogelijk gemaakt door de steun van de betaald voetbalclubs. Langs deze weg willen wij uw club vragen om ‘De dag van het amateurvoetbal’ te promoten en ook uw supporters motiveren om op één van deze dagen de amateurvelden op te zoeken. Of men nu fan is van een Eredivisie of Jupiler Leagueclub, of regelmatig een reis naar het buitenland maakt voor een grote club; voor iedereen is er wel één amateurvereniging in de buurt die het geweldig zou vinden als juist die ene persoon langs de lijn zou staan.

Graag vragen wij u om een persbericht op uw website te plaatsen en eventueel aandacht te besteden in uw nieuwsbrief, zodat Nederland juist op deze dagen massaal het amateurvoetbal gaat bezoeken. Gezien het feit dat deze (bijna) altijd ’s middags plaatsvinden, biedt dit uiteraard ook de mogelijkheid om wellicht uw club in de avonduren te bezoeken.

7 & 8 oktober 2017, ‘De Dag van het amateurvoetbal’
Samen maken we het amateurvoetbal in Nederland groot!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord