Valtherboys komt te kort tegen Schoonebeek

Hoogeveen begint met punt in boeiend duel
24 september 2017
Gemengde gevoelens bij de damesafdeling van Zwartemeerse boys
25 september 2017

Valtherboys komt te kort tegen Schoonebeek

In de vierde klasse D van het zondagvoetbal de wedstrijd Schoonebeek tegen ValtherBoys. In de beginfase had ValtherBoys een licht overwicht, dit was helaas van korte duur. Schoonebeek stelde snel orde op zaken en kreeg een enorm overwicht. Het team van ValtherBoys heeft in de aanloop naar deze wedstrijd een aantal A-junioren moeten inpassen en deze jongens hebben het nog duidelijk moeilijk met deze sprong naar het eerste team van de Boys.

Na 15 minuten spelen krijgt Jan Willem Wubkes namens Schoonebeek de eerste mogelijkheid om de score te openen, te gehaast schiet hij de bal ver over. Ook Niek Huser weet de kansen niet benutten die hij krijgt, éénmaal de lat en dan de paal die in de weg staat. ValtherBoys moet alle zeilen bijzetten om Schoonebeek van het scoren af te houden. In de 28 min. komt er voor de ploeg uit Valthe de eerste echte kans. Een voorzet van Rob Boekholt wordt helaas voor de groen-witten over gekopt door Gertjan Webers. Schoonebeek blijft de bovenliggende partij en ValtherBoys kruipt een aantal keren door het oog van de naald. De doelman van ValtherBoys, Gideon van Lottum weet zijn domein tot de 39e minuut onbeschadigd te houden. Maar dan slaat Schoonebeek alsnog toe, de druk was groot en Niek Huser zet zijn ploeg dan ook verdiend op voorsprong.

Schoonebeek weet deze voorsprong niet verder uit te bouwen en daarna weet ValtherBoys iets onder de druk uit te komen en schiet tegen de verhouding in, de gelijkmaker binnen. Gertjan Webers weet te ontsnappen aan de verdedigers en laat Martin Berens kansloos. Deze stand blijft tot de rust gehandhaafd. Na de rust hetzelfde spelbeeld, Schoonebeek blijft heersen. ValtherBoys komt sporadisch nog tot een aanval en Schoonebeek ziet zijn kansen steeds stranden.

Na 60 minuten is het Ruben Hoek die Schoonebeek  op 2-1 zet. Daniel Vos schat een hoge bal verkeerd in en die stuitert over hem heen. De aanvaller van Schoonebeek kan dan simpel binnen tikken. Gertjan Webers weet zich in de 71e min. nog oog in oog te vinden met de doelman van Schoonebeek, maar ziet geen kans tot scoren te komen. Vlak hierna speelt Schoonebeek de verdediging van ValtherBoys uit en Jeffrey Berens tekent voor de 3-1. Schoonebeek vind het wel goed zo en ValtherBoys kreeg via Ward Hermans nog een mogelijkheid om dichter bij te kruipen, maar ook dat lukte deze middag niet.

 

 

Tekst & Foto’s: Bert Tibbe

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord