Gemengde gevoelens bij de damesafdeling van Zwartemeerse boys

Valtherboys komt te kort tegen Schoonebeek
24 september 2017
EMMS de gelukkigste tegen USV
25 september 2017

Gemengde gevoelens bij de damesafdeling van Zwartemeerse boys

Zaterdag was het dan zover, de eerste speelronde van het seizoen. Een historisch seizoen, want Zwartemeerse boys wordt vertegenwoordigd door twee dames elftallen. Vrouwen 2 mocht als eerste aantreden, in en tegen Klazienaveen. Omdat er vorige week in de beker nog verloren werd van dit team met 20-0, wisten de dames dat het een zware middag zou worden. Ook deze week was er geen eer te behalen, want de dames gingen weer met dezelfde cijfers onderuit. Stabiel zijn ze dus zeker, maar nog steeds is het eerste doelpunt van vrouwen 2 geen feit. Wie o wie zal deze eer toch op haar naam krijgen? Hopelijk zien we dat in de volgende wedstrijd! Fc Klazienaveen vr2 liet wel zien een goed collectief te zijn, die in hun debuutseizoen als senioren zeker voor de hoogste plekken in de competitie gaan strijden!

Het was dus aan vrouwen 1 om deze deceptie weg te spoelen, en er geen roemloze zaterdag van te maken zoals vorige week het geval was. Vrouwen 1 nam het om 14:00 thuis op tegen SVV’04 VR1. SVV ’04 was vorig seizoen knap in de middenmoot geëindigd, terwijl het tweemaal verloren had van onze dames. Thuis wonnen we met 4-1, terwijl er uit maar liefst 11 goals vielen (4-7), dat beloofde een doelpuntrijke middag te gaan worden, met goals aan beide kanten. Vrouwen 1 begon met de volgende namen: Mariëlle, Liz, Sophie, Michelle, Alida, Lisanne, Kim, Emma, Leonie, Angelique en Martine. De dames werden gesommeerd om scherp te beginnen, om puntverlies en een lange, zware wedstrijd te voorkomen. En scherp beginnen dat deden de dames zeker, want al na 4 minuten lag de bal in het netje! 1-0 door Kim die prima bediend werd door Leonie! De feestvreugde was van korte duur, en de dames van SVV lieten zien dat ze veerkrachtig waren. Na 7 minuten stond het namelijk al 1-1, en kon de wedstrijd opnieuw beginnen. Na 17 minuten kregen we een corner, en bij corners kijkt iedereen naar Martine die vorig jaar geregeld een balletje binnen knikte. Ook vandaag stelde ze ons niet tevreden want de corner van Lisanne werd tot doelpunt gepromoveerd door haar! 2-1!  Tijdens de overige 30 minuten in de eerste helft kwam er steeds meer ruimte op het veld, en waren de omstandigheden zwaar door het lekkere zonnetje! Er gebeurde weliswaar genoeg, maar goals vielen er niet meer. Zelfs niet toen Leonie een goede solo afsloot met een schot op doel, die goed werd gekeerd door de keepster van SVV. In de rust werd er even genoten van een verdiend glaasje ranja. Ondanks dat het nog maar 2-1 was, was de stemming bij de dames prima doordat er met vertrouwen werd gevoetbald en er weinig werd weggegeven. In de rust kwamen er wat nieuwe namen in het veld, Mirjam, Renee, Linda, Jessy en Shirley mochten fris en fruitig hun opwachting maken! De leiding drukte de dames op het hart om gebruik te maken van de ruimtes die veelvuldig ontstonden en dat de 3-1 dan vanzelf zou vallen. En dat was ook zo! Want na 14 minuten in de tweede helft kwam de bal, na goed jagen van Leonie, voor de voeten van Mirjam. Mirjam bedacht zich niet, zag de keepster ver voor de goal staan en van 20 meter plaatste ze de bal zo over de keeper! 3-1! 4 minuten later kregen de dames van SVV een corner. De feestvreugde van de 3-1 zat er nog goed in toen de bal voor kwam, want niemand leek met die bal bezig. In de kluts viel de 3-2 en de wedstrijd lag weer op!  Maar wat Martine kan, dat kan Linda ook zal ze gedacht hebben. 2 minuten na de tegentreffen volgde er weer een corner van Lisanne, en na een goede loopactie knikte Linda de bal in het netje! 4-2! En als dank voor die goal, stuurde Linda in de 72e minuut Lisanne op pad. Lisanne wist zich wel raad met dat vertrouwen en zette de stand op 5-2. De wedstrijd leek met 5-2 te eindigen, en iedereen dacht dat het wel gedaan was totdat Kim als matchwinner in de boeken kwam. Met haar 2e goal, na een goede bal van Leonie, bepaalde ze de eindstand op 6-2!

Een mooie afsluiting van de zaterdag, en een prima start van het seizoen. Met +4 en 3 punten staan de dames op een keurige 2e plaats. Alleen de dames van SPW VR2 staan er beter voor! En laat het programma nou net bepalen dat deze twee teams elkaar volgende week al treffen! Om 14:00 zal de wedstrijd SPW VR2 – Zwartemeerse boys VR1 zich voltrekken.

Tekst & foto: Tim Funke

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord