Erica’86 2 & 3 begonnen aan competitie!

Schoonebeek opent competitie met verdiende thuiswinst
25 september 2017
Fotoreportage: HSC’21 – vv De Meern
25 september 2017

Erica’86 2 & 3 begonnen aan competitie!

vv Erica’86 – Tweede elftal
Na een succesvolle poulefase in de beker met 9 doelpunten voor en 0 tegen, was het dit weekend tijd voor de eerste competitiewedstrijd van Erica ’86 2. Op sportpark de Veenschappen was HZVV 6 de tegenstander.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat 86 een moeilijke middag te wachten stond. HZVV heeft een zeer snelle spits die vaak (zeg maar gerust altijd) gezocht werd met de lange bal. Het tandem Martijn Doek en Dennis Bults had hieraan de handen vol, maar wist hem goed af te stoppen. HZVV was de betere ploeg, maar wist behoudens een buitenspeldoelpunt het net voor rust niet te vinden. 86 kon hier slechts enkele afstandsschoten tegenover stellen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een sterker HZVV dat nu wel wist te scoren. Een afstandsschot had blijkbaar te veel effect voor keeper Jeroen Wijnands, want hij dook (nou ja, hij viel gewoon om) naar de hoek terwijl de bal door het effect en een stuit weer naar het midden van het doel ging. Datzelfde effect zorgde even later voor de gelijkmaker doordat de laatste man van HZVV de bal verkeerd inschatte en de bal pardoes achter zijn eigen doelman werkte. Een kwartier voor tijd viel dan toch de winnende treffer voor HZVV. Een goede voorzet werd binnen gekopt.

Al met al een verdiende overwinning voor HZVV. Volgende week mag de ploeg van Dennis Knigge zich proberen te revancheren tegen SCN 3 uit Nieuwlande.

VV Erica’86 – Derde elftal

Het grote moment was aangebroken, de eerste competitie wedstrijd van nieuwbakken elftal Erica ’86 3. Op Erica was Sweel 3 de tegenstander. Moeder natuur gunde het nieuwe team een mooi debuut, want het was werkelijk waar schitterend weer.

Na een afwachtend begin besloot Erica het heft in handen te nemen. Het had in Zander Hogenberg een ideaal aanspeelpunt en hij stond dan ook aan de basis van de 1-0 van Mas Prevoo en de 2-0 van Lennard Hein. Sweel scoorde met een prachtige vrije trap de 2-1, maar even later bepaalde Mark Jongman de ruststand op 3-1.

Snel na rust scoorde Zander de 4-1 en was het verzet van Sweel definitief gebroken. Via doelpunten van Thomas Tempelman, Robin Reuvers en Erwin Kupers kwam de teller op 7. Terwijl tussendoor Sweel de uitstekend keepende debutant Sem Luitjens nog 2 keer wist te passeren. Eindstand 7-3 met 7 verschillende doelpuntenmakers, een prima middag!

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord