‘Eine drink’n bij vv CEC-SVV’04′

SV Meppen thuis langs Karlsruhe
1 oktober 2017
Valtherboys in enerverend duel de sterkste tegen Weiteveense Boys.
1 oktober 2017

‘Eine drink’n bij vv CEC-SVV’04′

Is het nu Gronings of Drents? De spreektaal van de meeste mensen uit Emmer-Compascuum is eigenlijk niet goed te koppelen aan één dialect. Wel is het mooi om naar te luisteren. Wanneer ik het sportpark betreed hoor ik een supporter van de thuisclub vragen waarom juist deze scheidsrechter voor deze wedstrijd is aangesteld: ‘Hadd’n ze gain betere scheids an kunn’n stell’n? Disse is ja verschrikkluk!’ Ik ken de beste man niet, maar weet nu al dat hij met 1-0 achter staat ten opzichte van de kritische supporter.

Het is even zoeken, maar aan de rand van het dorp Emmer-Compascuum (+- 8000 inwoners) ligt het sportpark van vv Compas Emmererfscheidenveen Combinatie, in de volksmond ook wel C.E.C. genoemd. Wanneer ik mijn auto via een smal pad langs de kantine geparkeerd heb, loop ik richting de ingang van het hoofdveld. ‘O loop maar deur en maok maar ’n paar mooie foto’s!’ zegt een vriendelijke man bij de ingang. De entree naar het veld belooft veel goeds. Een mooie stenen poort die fungeert als entree, omroepkamer en scorebord is het eerste waar ik al van kan genieten.

Instructietijd!
Vandaag speelt de formatie van trainer Erwin van Oosten een pot tegen SVV’04 uit Schoonebeek. Een wedstrijd in de derde klasse zondag. Wanneer de vrouwelijke speaker de rugnummers één voor één heeft opgelezen, wordt de opkomsttune ingestart. De spelers lijken het veld te betreden, maar worden vlak voor de lijn tegengehouden door de arbiter. Instructietijd! Ondertussen heeft de muziekredactie de opkomsttune ‘Samba de Janeiro’ al voor de achtste keer ingestart wanneer de spelers daadwerkelijk toestemming krijgen om eindelijk de grasmat op te kunnen.

Het is duidelijk dat de clubkleuren van CEC, Blauw-wit, goed vertegenwoordigd zijn op het sportpark. Zowel de doelnetten, vuilnisbakken als de cornervlag hebben dragen de kleuren van de vereniging.  Op de dug-out van SVV’04 staat met graffiti de naam van de thuisploeg geschreven. De eerste helft is het vooral kat-en-muisspel tussen beide teams. Weinig echte kansen en veel ballen die over en weer het veld uit worden geschoten. Na een kleine twintig minuten lopen de eerste mensen al richting de kantine om ‘eine te drink’n’.

Blauwe bankjes
De tribune op ‘Sportpark de Runde’ is er eentje voor in de boeken. Mooie blauwe houten bankjes sieren het zitgedeelte langs het veld. Helaas heeft tachtig procent van de bezoekers een plekje bij de ingang – en dicht bij de mooie kantine die middels een trap bezocht kan worden- bemachtigd en dus is de tribune schaars gevuld. De kleedkamers van beide ploegen zijn onder de tribune terug te vinden. ‘Ik heb m’n oma maar meegenomen!’ hoor ik een meisje zeggen die lachend de tribune op komt. ‘Het is niet anders, ik moest mee’, zo vult oma verder aan.

In de tweede helft is het CEC dat op voorsprong komt en uiteindelijk de wedstrijd met 2-0 wint. Teleurgesteld verlaten de supporters uit Schoonebeek het sportpark en begint het feest in de kantine. Hoogstaand voetbal was het vandaag niet, toch heb ik genoten van de mooie verhalen langs de lijn!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord