Valtherboys in enerverend duel de sterkste tegen Weiteveense Boys.

‘Eine drink’n bij vv CEC-SVV’04′
1 oktober 2017
Jubileum Daniël Manning bij Hoogeveen
1 oktober 2017

Valtherboys in enerverend duel de sterkste tegen Weiteveense Boys.

Het kon deze middag beide kanten opgaan, beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Dat ValtherBoys in de slotfase de drie punten binnenboord wist te houden was een mooie meevaller voor de thuisploeg. Beide clubs zijn in het afgelopen seizoen via de nacompetitie in de vierde klasse D gekomen. Het zijn dus bekenden van elkaar. Trainer Cor Huls van ValtherBoys had zijn huiswerk goed gedaan deze middag en had de opstelling wat aangepast ten aanzien van de vorige week. Nick Hulshof stond weer op zijn vertrouwde plek en hield gedurende de hele wedstrijd Peter Menke uit de wedstrijd.

De wedstrijd was nog maar 2 minuten bezig of de eerste kans biedt zich al aan voor Weiteveen. Peter Menke komt via een snelle counter oog in oog te staan met de doelman van ValtherBoys, deze weet de bal te pareren en in de rebound schiet Robin Huser de bal hoog over. 5 Min. later is het de beurt aan ValtherBoys, een voorzet van Gertjan Webers komt bij Tommy van Rijswijk, Ook hij mikt te hoog en schiet over. Op een splijtende dieptepass van Mathijs van Dalen gaat even later Yoram Muntinga er vandoor richting doelman Frank Peters, ook hij weet deze mogelijkheid niet te benutten.

ValtherBoys blijft iets in de meerderheid maar komt voor afronding steeds een stapje te laat. Daar en tegen blijft het oppassen voor de snelle counters van Weiteveen, vooral over de rechterkant waar Jan Brinks zijn handen vol heeft aan Roudy Steffens. Deze speler levert een aantal piekfijne voorzetten af die gelukkig voor ValtherBoys geen gevaar opleveren, steeds is Nick Hulshof Peter Menke de baas. In de 20e min. haalt Peter Imming  Gertjan Webers op randje zestien met een zware overtreding onderuit. Laatst genoemde moet kort daarna het speelveld verlaten. ValtherBoys laat zich hierdoor niet van de wijs brengen en houdt een licht veldoverwicht. Wederom is het een counter aan Weiteveen kant die voor gevaar zorgt in de verdediging van ValtherBoys. De uitstekende keeper Mestemaker weet echter erger te voorkomen en houdt Weiteveen van het scoren af.

Na de thee gaat Weiteveen het anders aanpakken, het loert niet meer op de counter, maar zoekt wat meer de aanval. Ook ValtherBoys laat zich niet onbetuigd en trekt steeds volop ten aanval. Wie deze middag een doelpunt maakt is spekkoper. Het kan alle kanten opgaan. Uiteindelijk is het de thuisploeg die na 80 minuten voetbal mag juichen. Een scherp afgesneden voorzet van Tommy van Rijswijk bereikt Yoram Muntinga en die wordt deze middag de matchwinner in een enerverend duel. Weiteveen trekt alle registers open en trekt volop ten aanval. ValtherBoys krijgt zodoende de ruimte om de score te verhogen. Maar aan Daniel Vos en Bassilius Delhaas van ValtherBoys was dit niet besteedt, die beiden van dichtbij het net niet wisten te vinden. Scheidsrechter Valkema uit Apeldoorn blaast na 90 minuten voetbal af en ValtherBoys kan de eerste drie punten bijschrijven.

Tekst & foto’s: Bert Tibbe (ValtherBoys)

 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord